Slik sorterer du julemiddagen

julebord

Mens du venter på at svoren skal bli sprø, kan denne guiden sørge for at kjøkkenet ikke blir helt kaotisk før julemiddagen.

Mange glemmer nemlig hvordan avfall og matrester skal sorteres i julestresset på julaften. Her får du sorteringstipsene for julemiddagen:

Sorteringstips #1

Fløte- og sauskartonger skylles og sorteres som kartong og papir. Dere kan også delta i returkartonglotteriet hvis dere husker å skrive navn og telefonnummer.

Les også:  Advarer: - Ønsker ikke at 2021 skal bli et nytt rekordår for båtskader

Sorteringstips #2

Fyll tyttebær- og sennepsglasset med litt vann, sett på lokket, rist glasset og hell ut vannet. Er det litt for mye igjen, er det kanskje enklere å ta en sveip med et kjøkkenpapir eller brukt serviett. Sorter som glass– og metallemballasje og vips kan dine glass bli til nye glassprodukter!

Sorteringstips #3

Både ribbe-, pølse-, sviske- og potetpakken sorteres som plastemballasje. For å unngå lukt i plastinnsamlingen din, kan det være lurt å skylle plasten fra ribben i litt kaldt vann.

Les også:  4 av 10 føler seg lurt av matmerking i butikker: – Regelverket må bli bedre

Sorteringstips #4

Potetskrell sorteres som matavfall, hvis du har en slik ordning din kommune. Hvis ikke, sorteres det som restavfall. Ribbefettet kan settes tildekket ut i kulda til det stivner, så blir det mindre gris når man skal ha det over i matavfallet.

Sorteringstips #5

Pass på at tomme surkål- og sausposer kastes i restavfallet og ikke legges tilbake i kartongene de kom i.

Les også:  Unikt samarbeid om gjenbruk av betong i Bodø

Kilde: Grønt Punkt Norge

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.