Handel og Kontor: Fare for storstreik

Handel og Kontor i Norge

HK Norge og NHO Service og Handel møtes hos Riksmekleren. Natt til onsdag går fristen ut for å bli enige.

LO forbundet HK Norge og arbeidsgiverorganisasjonen NHO Service og Handel startet mekling mandag 12. september.

– Det var god tone under forhandlingene, selv om det var stor avstand. Nå må arbeidsgiver komme oss i møte hos Riksmekleren, sier forbundsleder Christopher Beckham

Streikelistene fra HK Norge er nå offentliggjorte. Her er kjente navn som IKEA, Oda, Sunkost, Synsam og Tools.

Les også:  LESERINNLEGG: Besøksbidrag til glede for turister og lokalbefolkning

– Vi har rettferdige og rimelige krav som arbeidsgiversiden enda ikke har godtatt. Det er en fare for at kundene vil møte stengte dører den 14. september om vi ikke blir enige.

De sentrale konfliktområdene ved forhandlingsbrudd 12.-13 mai var lagerbestemmelser, bestemmelser om arbeidstid, normalarbeidsdagen og garantilønnen.

Under meklingen kan Riksmekleren legge fram et utkast til en løsning. Hvis HK Norge og NHO Service og Handel ikke blir enige innen forhandlingsfristen, blir det streik.

Les også:  Frykter for trafikksikkerheten etter snørik vinter

Meklingsfristen er 13. September 23.59. Meklingen kan fortsette etter meklingsfristen dersom partene ser at det er en mulighet for at de kan bli enige.

HK Norge sender ut informasjon på sms og e-post til medlemmene det forhandles på vegne av. Under meklingen er det bare Riksmekler som kan uttale seg i mediene om hva som foregår under meklingen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.