Slik blir Reistadløpet Skifestival 2023

reistadløpet

Lørdag 1. og søndag 2. april 2023 gjennomføres to av vinterens største idrettsarrangement i Nord-Norge som del av verdenscupen i langløp, Ski Classics, med to dager direktesendt TV på riksdekkende kanaler i flere land.

Reistadløpet utvider sin virksomhet med et nytt løp. Lørdag 1. april, det tradisjonelle Reistadløpet, og søndag 2. april arrangeres nykommeren «Summit 2 Senja», som vil gå fra Bardufoss til Finnsnes i et fantastisk landskap. Et nytt løp fra fjell til fjord som involverer ytterligere to kommuner, Sørreisa og Senja, samt fire nye lag; IL Pioner, IL Unglyn, Målselv IL og Sørreisa Tur- og Løypelag. Summit 2 Senja-løpet blir også avslutningsløpet på langløpscupen Ski Classics og vi overtar dermed stafettpinnen fra Ylläs-Levi som har hatt sesongavslutningen de siste årene.

Les også:  Norsk Folkehjelp: – Det ser ut som folk tar gode valg i vinterferien

Summit 2 Senja-løpet har sitt utspring i Reistadløpets formålsparagraf; «Utvikle skisporten i regionen». Dette er et samarbeidsprosjekt  med god finansiell støtte og support fra Sparebank1 Nord-Norge, Troms/Finnmark fylkeskommune, Finnfjord AS og kommunene, samt andre partnere. Dette samarbeidet vil etablere en unik  infrastruktur for skisport og folkehelse med et stamnett på 100 km skiløype mellom Finnsnes og Setermoen, med flere tilknytningsløyper med varig effekt.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for Holmenkollen

De to løpene vil bli de viktigste ingrediensene i Reistadløpet Ski Festival hvor man også skal videreutvikle side-arrangement-programmet med både skoleløp, QR-løp, bokbad, foredrag, seminar, standup-show, Barnas Reistadløp, 100 meter Supersprint mmm. 

Reistadløpet er som kjent åpent for alle, mens Summit 2 Senja-løpet vil være et rent Elite-løp. Både vi og Ski Classics ser veldig frem til denne nyskapingen og vi er sikre på at dette blir en fantastisk trase for Elite-løperne og et publikumsarrangement av de sjeldne.

Les også:  Nyhet: Barnekanalen Moonbug nå på Allente

Reistadløpet befester med dette sin sterke posisjon i verdenscupen i langløp, Ski Classics og ser fram til å utvikle konseptet videre sammen med nye og etablerte partnere og få på plass unike bidrag til folkehelse, næringsliv og bo-lyst i Ole Reistads ånd.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.