Slaget om Nord-Norge: Overraskende tap for Glimt mot TIL

glimt

Det ble en overraskende seier for Tromsø mot Bodø/Glimt på Aspmyra søndag kveld. Slaget om Nord-Norge endte med 0-2 for TIL.

Serieleder Bodø/Glimt fikk besøk av Tromsø IL for det tradisjonsrike nabo-oppgjøret Slaget om Nord-Norge på et utsolgt Aspmyra stadion under flotte sommervær-forhold. To formsterke lag fra nord skulle møtes.

Spenningen var til å ta og føle på, trykket fra både TIL-fans og Glimt-fans skapte en elektrisk stemning, og Glimt trykket oppskriftsmessig mot TIL som hadde strev med å forsvare seg.

Så kom en scoring på en kontring fra TIL, Jakob Napoleon Romsaas satte inn 0-1 for TIL etter 20 minutter. Men få trodde det skulle vare, og de fleste regnet med en utligning for Glimt. Og det så det ut som det kunne bli når som helst, men TIL red av bølgen med angrep til pause.

Etter pausen fortsetter Glimt angrepene, men TIL forsvarte seg med alt de hadde og hadde endel flaks ved et par anledninger også. Istedet ble det Jaw Paintsil som satte inn 0-2 for TIL etter 60 minutter.

Glimt gjorde flere bytter, temperaturen på kampen økte, men det ble bare nesten for Glimt som angrep et Tromsø-lag som forvarte seg febrilsk.