7567 har fått tilbud om skoleplass i andre inntak i Nordland

utdanning

Andelen som har fått sitt førsteønske har nå økt fra 89% i første inntak til 92% prosent i andre inntak. Totalt er det 7567 personer som har fått et tilbud i årets inntak til videregående opplæring i Nordland. Elevene som har fått et tilbud i andreinntaket har svarfrist 3. august.

– Dette er veldig fine tall. Jeg er veldig fornøyd med at stadig flere får begynne på utdanningen de har som sitt førsteønske, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse Fredric Persson.

Les også:  Ekstra anløp av Skrova

I andre inntak er det nå 492 personer som har fått et nytt tilbud som de skal svare på. Mange elever har også nå fått oppdatert sin plass på ventelistene.

I årets opptak er det også tatt opp 204 elever uten rett.
– Vi er veldig glad for at vi har funnet plass til såpass mange elever i denne gruppen, på tross av en kraftig økning i søkertallene for ungdomsrettselevene i år.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

Fylkesråden legger til at det fortsatt er noe ledig kapasitet på noen tilbud også enda etter andre inntak.

Man kan ta kontakt med den enkelte skole for å få vite hvilke restplasser som finnes der.

– Dette kan være en super mulighet til å påbegynne en utdanning utenom det ordinære opptaket. Her er det bare å se muligheten å slå til, avslutter fylkesråden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.