Siv Jensen vil ha ekstra redningsskøyte i Finnmark

Redningsselskapet

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen er ikke i tvil; Beredskapen i Øst-Finnmark er mangelfull, og må styrkes med ytterligere en redningsskøyte.

Fredag besøkte Frp-lederen Redningsselskapet i Alta, hvor hun sammen med sine lokale partifeller fikk møte både frivillige og fast ansatte sjøfolk på to av de fire redningsskøytene som RS opererer i Finnmark. 

Allerede før sommeren – som det første partiet på Stortinget – anerkjente Fremskrittspartiet behovet for å styrke beredskapen i Øst-Finnmark. Budskapet er klart og tydelig. Frp vil jobbe for å gi Redningsselskapet en årlig bevilgning på 15 millioner kroner,  til en ekstra redningsskøyte i Øst-Finnmark.  

Les også:  Krever helsehjelp til barnevernsofre

– Redningsselskapet utgjør en viktig del av beredskapen i Norge. Det mangler noe i Finnmark. Derfor vil Fremskrittspartiet bevilge 15 millioner kroner i høstens statsbudsjett så de får en ekstra båt i Øst-Finnmark, sier Jensen.

Ifølge Kystverkets sikkerhetsanalyse fra 2014 forventer man en trafikkøkning langs kysten i årene som kommer. og at denne vil bli størst i nordområdene hvor det forventes en økning opp mot 300 % i tankskipstrafikken frem mot 2040. 

Les også:  LESERINNLEGG: Aldri før har så mange spist så mye kake for så lite

For å møte disse utfordringene mener Redningsselskapet at det – tatt i betraktning oppdragstype, rekrutteringsgrunnlag og avstander – er behov for en stor redningsskøyte med fast bemanning, med operasjonsområde øst for Båtsfjord. I følge direktør for Sjø i RS, Tobias Bang-Hansen, kan en slik skøyte være på plass i løpet av neste år. 

– Strekningen fra Båtsfjord til Kirkenes er den lengste i hele Norge som er uten redningsskøyte. Vi tror og håper at med politikerne på laget så skal vi få på plass en ny redningsskøyte i Vardø i løpet av neste år, sier direktør for Sjø i Redningsselskapet, Tobias Bang-Hansen. 

Les også:  Full frifinnelse av Fosenaksjonistene

– Vi har hatt en flott dag med Siv Jensen her i Alta. Formålet med turen har vært å vise Siv og hennes kolleger i Fremskrittspartiet hva vi driver med, og enda en gang å få poengtert behovet for å styrke den maritime beredskapen i Finnmark, sier Nicolai Jarlsby, president i Redningsselskapet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.