MUSIKK: Odin Staveland ute med låta «Blå øyner»

hes

Odin Staveland ble invitert til å lage et bestillingsverk for Sillajazz i hjembyen Haugesund i 2019. Dette ble starten på det sjangeroverskridende prosjektet, «Sillajass», som slippes 16. oktober.

Albumet blir anført av singelen «Blå øyner», som på strålende vis gjenspeiler albumets spesielle sammensetning av jazz, beatpoesi og pop.

«Blå øyner» er den ensomme følelsen av å være ensidig betatt av noen, og at denne noen fortsetter å spinne i tankene dine. Jeg ønsket å forkle «Blå øyner» med atmosfæren av fest og at teksten skulle ha en opphøyet, uhøflig og macho tone. Teksten vil vise deg noe, ikke fortelle, og hver linje teller. Blå øyner kommer fra prosjektet Sillajass som spiller på forholdet mellom poesi, fest og jazz. En ung mann som prøver å finne en retning i sitt liv i en by som kaller seg selv Sildabyen», forteller Staveland.

Les også:  Ny lydbok: Bruker KI for stemmen til Kunt Hamsun i "Sult"

Med seg på prosjektet har Staveland et stjernelag av musikere, som Thomas Dahl, Chris Holm, Kjetil Møster, Håvard Funderud, Are Ovesen, Aksel Ø Røed, Øystein Braut, Kjetil Dalland pluss noen andre spennende gjester på enkelte låter.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.