Krise for utebransjen i Bodø: – Utvid skjenketiden!

public bodø odda

Etter coronasituasjonen i mars skulle Norge innføre flere midlertidige svmitteverntiltak for å stoppe spredningen av coronaviruset. Nå, over et halvt år senere, er det krisestemning i utebransjen i Bodø.

Bodøposten.no har fått et intervju med Odda Johnsen, sjefen på en av Bodøs mest populære uteplasser, Public;

Hvordan reagerer gjester på smitteverntiltakene?

– Mange reagerer negativt og velger å dra hjem, de gidda ikke vær ute på byen.

Les også:  17 hjemmeulykker i Nordland hver dag frem mot jul

Hvor mye færre folk er ute på byen?

– Veeeldig mye færre folk ute – vi mista 60-70 % av omsetninga vårres nu om dagan.

Hva synes du om smitteverntiltakene?

– Smittevern gjør til at det e usannsynlig mye tyngre og vanskeligere å gjør jobben, men e det det som må til, så e det det som må til.

Hva bør endres angående åpningstid og så videre?

Les også:  A-krimsenteret i Nordland advarer om «førjulsrushet»

– Utvid skjenkinga til normal tid, øk frekvensa av kontrolla nasjonalt betydelig, og stol på at det e nok seriøse og dyktige menneska i denne bransjen som får jobben gjort riktig, og evt steng ned de som ikke får dette til i forhold til forskriftan, som følge av økte kontrolla. Og spre gjerne smittevernkontrollan til virksomhetsområda ut over serveringsbransjen, som kjøpesenter, dagligvarehandel, bussa og gatekjøkken.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.