Senterpartiet krever bedre polititjenester i Nordland

politibil

Regjeringen har lagt ned 126 lensmannskontor og sentralisert bort over 60 passkontor. I forrige uke kom plasteret på såret: To passbusser. En for Sør-Norge og en for Nord-Norge.

– Bor man i distriktene eller en av byene som ikke lenger har passkontor, er det mange som ikke vil ha tid eller anledning til å stille opp når passbussen bare skal komme en gang i jubelåret. Dette blir jo bare for dumt, sier Jenny Klinge, justispolitisk talsperson for Senterpartiet.

Les også:  5, 6 millioner til Vegaøyan verdensarvområde

–  Vi i Senterpartiet går til valg med slagordet «Nær folk» og vi snakker varmt om tjenester nær folk i hele landet. Det regjeringen gjør, er stadig å sørge for det motsatte. Hele passreformen er en avstandsreform, på samme måte som nærpolitireformen, kommunereformen, regionreformen og domstolsreformen. De gir ved alle slike sentraliseringsreformer blaffen i at ulempen og kostnaden ved større avstander må tas av innbyggere og næringsliv, sier Klinge.

Les også:  46,5 kilometer ny asfalt på Helgeland

Stortingsrepresentant for Senterpartiet i Nordland, Wilfred Nordlund, er oppgitt;

–  Først sentraliserer regjeringen det de klarer i Nordland, så skal vi få en passbuss på deling mellom Nordland, Troms og Finnmark. Det er helt utrolig. Den skal innom steder som Steigen, Leknes og Innhavet en gang i løpet av 2021. Da får vel folk stille seg i kø med lua i handa siden statlige tjenester kommer på besøk i noen timer. Politiet har blitt lagt ned i haugevis av lokalsamfunn og sentralisert til de største byene i Nord-Norge. Plasteret på såret blir altså en kassevogn på deling til resten. Det er skammelig. 

Les også:  Arbeiderpartiet vil styrke veterinærtjenestene i Nordland

Senterpartiet går til valg på å opprette lensmannskontor og politiposter gjennom en fireårig «opptrappingsplan for mer tilstedeværende nærpoliti». Planen iverksettes fra 2022. Da vil selvsagt også flere passkontor åpne for å få tjenester nær folk – hele året.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.