Kronprinsparets Fond fyller 20 år

Kronprinsparets Fond

I dag er det 20 år siden Kronprinsesse Mette-Marit og Kronprins Haakon giftet seg og opprettet Kronprinsparets Fond. De neste fem årene vil Kronprinsparets Fond hjelpe 10 000 unge i Norge.

Planen var at jubileet skulle feires med en lunsj på Skaugum sammen med 20 ungdommer fra prosjektene Kronprinsparets Fond har jobbet tettest med og besøk til UngInvest AIB Midtfylket i Modum på mandag. Men som følge av koronasmitte og karantene i Kronprinsfamilien er markeringene utsatt.

Les også:  22. februar er andelslandbrukets dag!

På UngInvest AIB hadde forberedelsene til besøket pågått for fullt hele helgen og kakene var ferdig pyntet da avlysningen kom. Dermed ble det kakefest likevel, men uten Kronprinsparet.  

Kronprinsparets Fond støtter prosjekter som styrker ungdom, og vil bidra til at alle føler tilhørighet og kan delta i samfunnet. Fondet jobber i dag med læringstilbudet UngInvest AIB, iskremfabrikken Sandwich Brothers, mentorprogrammet Catalysts og ungdomsaktivitetssenteret Dale Oen Experience, i tillegg står Fondet bak ungdomsprogrammet Flyt. Tidligere har Fondet støttet og samarbeidet med VIBRO, Trivselseder, Lærervikaren, Drive (tidligere Kjør for livet), Pøbelprosjektet og GatekunstAkademiet.  

Les også:  LESERINNLEGG: Det nye pensjonssystemet straffer de som har minst

Regjeringens folkegave til Kronprinsparet i 2001, én krone for hver nordmann, dannet grunnlaget for Fondet. I dag er partneres engasjement for ungdom viktig for Fondets arbeid. Kronprinsparets Fonds arbeid støttes av DNB, Egmont Fonden, North Star, Selvaag, Sparebankstiftelsen DNB, Stiftelsen Dam, Wilstar, Apeland, McKinsey & Company, TRY og Wiersholm. 

Kronprinsparets Fonds ambisjon for de neste fem årene er å bidra til at 10 000 unge i Norge skal kunne oppleve mestring, delta i samfunnet og gjennomføre en utdanning. Pandemien har rammet mange unge, og vårt arbeid oppleves viktigere enn noen gang. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.