ANNONSE: Reise til Cinque Terre

Cinque Terre er kjent som «de femte land», for den sjarmerende fiskelandsbyen på et ulendt område i nordlige Italia. Dette er et sted hvor flere drar på ferie for å oppleve det berglendte landskapet, med terrasser langs de bratte klippene over havet. Det bys på flotte fotturer mellom byene på nitid anlagte turstier, som er langs fjellsidene for stupet ned i Det liguriske havet. Dette er en reise med mye sjarm, hvor du lett kan tildekkes den utrolig vakre naturen, kulturlandskaper og ikke minst de pittoreske landsbyene på fjellsidene. Cinque Terre har fem landsbyer fra nord til syd fra Genova til La Spezia. De fem landsbyene inkluderer flotteste Manarola, Vernazza, Corniglia, Monterosso al Mare og Riomaggiore.

Les også:  ANNONSE: Energieffektive vinduer for nord-norske hjem

Du kan dra for å oppleve fiskerlandsbyenes panoramiske havutsikt og flotte naturlandskap i Cinque Terre. Det er såpass flotte utsikter at det kan ta pusten av deg med deres klippeutspring langs kysten. Den dag i dag så bugner det av oliventrær og vintstokker. For ikke å nevne deres karakteristiske og fargerike hus du neppe vil gå glipp av. Byene har beholdt sjarmen selv etter veinettet som har forbundet dem. Du kan gå fotturer på områder fra Levanto og Punta Mesco til eldre turstier i Monterosso. Her finner du en type kunstnerisk og naturmessig sjarm. Aurora-tårnet står, slik at det skiller den gamle bydelen fra den nye. Dessuten ligger St. Frans også her, som er verdt oppmerksomheten.

Les også:  ANNONSE: Energieffektive vinduer for nord-norske hjem

Det å gå fra Monterosso til Riomaggiore er fort gjort. Corniglia er halve veien mellom byene, slik at du fint kan ta en pause her og nyte utsikten. Det er blant annet en lekker strand å kjøle seg ned ved. Langs bukten herfra til Manarola, finner du den romantiske Via dell’ Amore som er kjærlighetsstien. Denne stien befinner seg hugget ut i klippene med barske omgivelser og vakker utsikt over havet. Monterosso er dessuten en av de største byene, med et av de vakreste badestrendene da spesielt om du drar med familie. Flotte alternativer for strandturer i barnevennlige forhold er Moneglia og Levanto. 

En interessant utflukt er å dra til Punta Corbo som regnes som det beste alternativet, hvor du kan nyte Middelhavets utsikter. På andre side finner du den vakreste strandlagunen med sort sand og flott utsikt over Portovenere. Dersom du trenger å slappe av fra å dra på fotturer, har du flere alternativer. Det er for eksempel å dra på shopping og spise lekre måltider ved flere av de magisk gode spisestedene som tilbys. Cinque Terre er tross alt kjent for deres kulinariske opplevelser med et rikt utvalg av deilige fiskeretter. På markedet finner du flere deilige råvarer og tradisjonelle produkter fra regionen for å sjekke ut dine egne kulinariske evner. Det er uten tvil en interessant reise, med mange muligheter.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.