Formidling, kunstisbaner og bordtennis – Seks prosjekter tildeles støtte

Norges Bandyforbund

10 millioner kroner til kunstisbaner i nærmiljøet, tildeles Norges Ishockeyforbund, i samarbeid med Norges Skøyteforbund og Norges Bandyforbund.

Over 16 millioner kroner tildeles seks ulike prosjekter i Sparebankstiftelsen DNBs siste nasjonale tildelingsrunde. Følgende prosjekter er tildelt midler:

Digital Munch-formidling i Åsgårdstrand

Horten Kommune får 2,9 millioner kroner til digitalt opplevelsesrom på Edvard Munchs hus i Åsgårdstrand. Kommunen har satt av et rom til Munch-formidlingen i det nyrestaurerte, gamle rådhuskvartalet i Åsgårdstrand.

Les også:  Brukthandelloven endres: Dette har vi kjempet for i 5 år

Flere kunstisbaner i nærmiljøet

Norges Ishockeyforbund får 10 millioner kroner til inntil ti kunstisbaner i samarbeid med Norges Bandyforbund og Norges Skøyteforbund. Planen er å etablere enkle, utendørs isflater knyttet til skoler, parker og så videre. Banene skal være flerbruksflater, slik at de kan brukes til annen aktivitet utenfor vintersesongen.

Bordtennisbord i skolegården

Norges Bordtennisforbund får 2,1 millioner kroner til prosjektet «Bordtennis for alle». Bordtennisforbundet skal plassere utebordtennisbord på barneskoler på Østlandet i samarbeid med lokale klubber. Bordene vil være tilgjengelige for barn og unge også etter skoletid.

Les også:  Nesten 1 av 3 ligger søvnløse på grunn av økonomien

Formidling om klimavennlige energiløsninger

Energigården (The Energy Farm International Foundation) får 750.000 kroner til utvikling av undervisningsopplegg som skal bidra til flere besøkende og økt formidling av kunnskap om klima og klimavennlige energiløsninger.

Mer formidling på Østlandsutstillingens 40-årsjubileum

Østlandsutstillingen får 236.980 kroner i forbindelse med 40-årsjubileet for den årlige utstillingen med verk av kunstnere tilknyttet Østlandet. I jubileumsåret 2019 skal de lage sju unike utstillinger og gjennomføre et utvidet formidlingsopplegg.

Les også:  Nesten 1 av 3 ligger søvnløse på grunn av økonomien

Bok om kunstneren Erik Werenskiold

Kunsthistoriker Marit Werenskiold får 100.000 kroner til en bok om kunstneren Erik Werenskiold.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.