Regjeringens strømplan er viktig for industrien i nord

nfk

Nylig la regjeringen frem handlingsplan for raskere nettutbygging og bedre utnyttelse av strømnettet.

– Den nye strømplanen er viktig for industrifylket Nordland. Mer strøm både til eksisterende næringsliv og til ny grønn industri er helt avgjørende for at vi skal lykkes med vekst og utvikling, sier fylkesrådsleder i Nordland Elin Dahlseng Eide.

I dag tar det for lang tid for nettselskapene å få på plass mer strøm. Det kan ta opp mot det 14 år i enkelte prosjekter. Konsesjonsprosessen tar store deler av denne tiden.

Les også:  LESERINNLEGG: Tør regjeringspartiene støtte egne valgløfter?

– Både bedrifter som ønsker utvidelse eller helt nye grønne industrietableringer risikerer å bli stående i strømnettetkøen. Det er derfor svært positivt at regjeringen nå tar grep og forenkler konsesjonsprosessene, påpeker Dahlseng Eide.

Regjeringen er tydelig på at de vil prioritere strøm til eksisterende virksomheter. Eide mener det rett og slett er god industripolitikk, fordi det skaper forutsigbarhet som er viktig for hjørnesteinsbedrifter på Helgeland og viktige havbruksaktører i hele fylket.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene skal piskes på plass

– Skal vi lykkes med å realisere målsettingene i FNs bærekraftsmål og ambisjonen i det grønne skiftet, må vi rett og slett ha mer strømproduksjon i Nord-Norge. Det er derfor svært bra at regjeringen er så tydelige på at betydelige utvidelser av strømnettet vil være avgjørende for fremtidens kraftsystem, avslutter Dahlseng Eide.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.