Regjeringen gir 30 millioner til Altinn

nfd

Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til Brønnøysundregistrene med 30 millioner kroner. Pengene skal dekke utgifter til drift og forvaltning av Altinn. Forslaget kommer som en del av nysalderingen av statsbudsjettet for 2019.

Tilleggsbevilgningen skal i hovedsak dekke merutgifter til drift og forvaltning fra 2018. Altinn vil fra nyttår inngå som en del av Digitaliseringsdirektoratet, med Kommunal- og moderniseringsdepartementet som ansvarlig departement. For å komme i balanse foreslår Nærings- og fiskeridepartementet å bevilge penger til Brønnøysundregistrene som skal dekke dette overforbruket.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

– Det er viktig å komme i budsjettmessig balanse før Altinn overføres til Digitaliseringsdirektoratet, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Brønnøysundregistrene må til enhver tid må tilpasse virksomheten til de budsjettrammene som Stortinget har bevilget.

– Vi må se nærmere på hvordan vi kan unngå situasjoner der Brønnøysundregistrene bruker mer penger enn de har. Departementet trenger også et bedre grunnlag til å vurdere den samlede økonomiske situasjonen for etaten i årene som kommer. Vi setter derfor i gang en ekstern gjennomgang av registrenes økonomiske situasjon og rutiner, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Les også:  Listhaug: – Regjeringen er bakpå i sikkerhetspolitikken

Gjennomgangen lyses nå ut med sikte på oppstart tidlig i 2020.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.