Posten: – Vent med Ukraina-pakkene til over nyttår

posten

Posten og den ukrainske ambassaden oppfordrer nå alle som vil sende hjelpepakker til Ukraina om å avvente til over nyttår.

– Bakgrunnen er at det er helt fullt ved mottakssenteret i Polen. De har ikke kapasitet til å motta flere uadresserte hjelpesendinger før etter nyttår. Dermed må vi be alle som har tenkt til å sende uadresserte hjelpesendinger til Ukraina om å vente med disse til etter nyttår, sier pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen i Posten.

Les også:  Kraftig økning i tyveri fra bil

Beslutningen om å oppfordre folk til å vente med å sende nye pakker er tatt i samråd med den ukrainske ambassaden i Norge.

– Givergleden har vært enorm, spesielt nå opp mot jul er det blitt sendt svært mange pakker. Hittil er det sendt 200 tonn med pakker, men mottaksapparatet i Polen har rett og slett ikke nok plass. Derfor må vi vente til det er frigjort kapasitet der, fortsetter Pettersen.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

Posten kommer til å gå ut med ny informasjon så raskt det er mulig å igjen sende hjelpesendinger til Ukraina, da det fortsatt er et stort behov for bistand i landet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.