Pom Poko slipper EPen «This is Our House»

indianer

Pom Poko kan ikke sies annet enn å ha hatt en kometkarriere siden slippet av «It´s a Trap» i 2017. I årene som har fulgt har kvartetten blant annet blitt nominert til flere Spellemann-priser, vært skapere av «Årets album» i Aftenposten, blitt nominert til Nordic Music Prize, Bendiksenprisen og flere, og ikke minst turnert over hele Europa til fulle saler.

Nå er Norges beste liveband atter aktuelle med ny musikk, og det bare ett år etter albumet «Cheater» så dagens lys i januar 2021.

«This is Our House» består av fire spor, blant annet låten «Sonatina». Her får vi mildt sagt oppleve noe nytt i norsk populærmusikk:

– Dette er et arrangement av den første satsen av J.S. Bachs kantate «Actus Tragicus», opprinnelig skrevet for to blokkfløyter og et lite kammerorkester. Dette er et så vakkert stykke musikk at vi tenkte vi måtte finne på noe med det første gangen vi hørte det, og vi tenkte at låta kunne funke bra som en bandbasert ballade. Ragnhild skrev tekst til blokkfløytemelodien og vi fikla oss fram til akkordene og basslinja, og prøvde å lage et arrangement som kunne bevare de guddommelige harmoniene fra originalen. Vi fikk også den fantastiske fløytisten Kristin Janset til å spille blokkfløyte på sangen, og det endte opp med å bli noe vi likte veldig godt. Introen var det vår venn Egil Kalman som sto for, som jobber med modulæsynther. Han lagde de deilige fløyte- og fugleaktige lydene som passer helt perfekt med stemningen videre i låta.

Les også:  Åge Aleksandersen klar for avskjedsturné

«Sonatina» blir fokustrack når EPen slippes, men det er singelen «Enduro Corner» som ble sluppet først:

– «Enduro Corner» er en sang vi spilte inn og gjorde ferdig i Italia, da vi var der i 2019. Vi jobba beinhardt, med lange dager, og så på film nesten hver kveld. Vi så på en film som het Free Solo, om en fyr som klatrer opp et gigantisk fjell uten sikring, og Enduro Corner var navnet på en del av ruta han klatret. Denne låta er en ganske soft og rolig låt til å være oss, men vi prøvde å forme den på en interessant måte uten at den skulle bli alt for veik og kjedelig, uten å ødelegge den fine nerven som vi syns vi hadde fått til.

Les også:  Tomorrow's Outlook slipper albumet "Black Waves"

Pom Poko forteller videre dette om EPen «This is Our House» i sin helhet:

– Denne EP’en er både et apropos og en titt inn i framtiden for oss. Vi har satt sammen nye innspillinger av gamle sanger, gamle innspillinger av gamle sanger og nye innspillinger av nye sanger, og det er en slags demonstrasjon av de forskjellige identitetene vi føler Pom Poko kan ha; harde fuzzgroover, lune og lengtende melodier og dekonstruerte støyeskapader. Selv om låtene på denne EP’en er ganske forskjellige fra hverandre føler vi at de passer sammen på en fin måte, og vi er veldig glade for å kunne presentere denne lille buketten for verden.

Les også:  Avduking av Harald Berg-statuen: - Det er for sent å være beskjeden

Ikke uventet skal Pom Poko også spille en rekke konserter i 2022. Året starter i Storbritannia, før turen går til USA for en månedslang turné. Flere konserter i Norge tilkommer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.