Økonomi ekskluderer barn fra idretten – Arrangerer byttehelg

sparebank 1

Utstyrspress og høye kostnader gjør at norske barn ikke får delta idretten. I ny undersøkelse fra SpareBank 1 svarer hver fjerde forelder i Hedmark og Oppland at de har valgt å ikke introdusere barna for en idrett fordi det er for dyrt.

Like viktig som den fysiske aktiviteten er det sosiale fellesskapet barna får av å drive med organisert idrett. Nå viser en ny undersøkelse fra SpareBank 1, gjennomført av Respons Analyse, at flere barn blir ekskludert fra dette fellesskapet på grunn av økonomi.

Skår i idrettsgleden
– Jeg syns det er utrolig trist at økonomi skal være et hinder for idrettsglede. Dessverre ser vi at kostnadene forbundet med idretten i dag er så høye, at flere norske familier må kutte i barnas aktiviteter for å få regnestykket til å gå opp, sier Nina Beate Paulsen, finansrådgiver ved Lillehammer-kontoret til SpareBank 1 Østlandet.

Les også:  VIDEO: Glimt snytt for straffe - Molde cupmester

I undersøkelsen blant norske familier med barn under 18 år i organisert idrett, svarer på landsbasis nær hver tiende forelder at de har tatt barna ut av idrett fordi det er for dyrt. Hver femte forelder har valgt å ikke introdusere barna for en idrett av samme grunn.

Høyt utstyrspress
Norsk barneidrett er preget av et utstyrspress som sprer seg langt nedover i aldersklassene. Åtte av ti foreldre i Hedmark og Oppland med barn under 18 år mener det er et generelt utstyrspress i norsk barneidrett.

Les også:  Ni norske svømmere representerer Norge i EM

Kenneth Nordahl-Pedersen i Lillehammer Skiklub mener utstyrsjaget som preger idretten har gått for langt.

– Utstyrspresset gjør at flere faller av, eller ikke får prøvd seg i det hele tatt. Det må vi gjøre noe med. Jeg ønsker at alle som vil skal få muligheten til å delta, og til det trenger man ikke det nyeste eller beste utstyret. Det aller viktigste er å oppleve glede og mestring, og da er pris, modell og design fullstendig uvesentlig, mener Nordahl-Pedersen.

Arrangerer Byttehelg 10. -11. november
Lillehammer Skiklubb i samarbeid med SpareBank 1 og Norges Skiforbund Langrenn arrangerer denne helgen Byttehelg på Lillehammer, for å gjøre skiutstyr mer tilgjengelig for folk flest. Her kan familier selge utstyr de ikke lenger bruker, eller kjøpe brukt skiutstyr til en rimelig pris.

Les også:  Eliteserien: Glimt vant mot Sarpsborg 08

– Vi har et ansvar for å bidra til gode holdninger, og å legge til rette for tiltak som hjelper familier med å disponere de midlene de har til rådighet på en smartere måte. Byttehelgen er et fantastisk arrangement som gjør at enda flere kan få være med ut i løypa, uten at det trenger å koste skjorta. Barn vokser fort fra utstyr uansett, og å kjøpe svinedyrt nytt utstyr er rett og slett helt unødvendig, sier finansrådgiver Nina Beate Paulsen, som lørdag blir å finne på Lillehammer Skiklubs byttehelg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.