Ny undersøkelse: Australia på 3. plass over nordmenns drømmereisemål

australia

I følge en landsdekkende undersøkelse gjennomført av Kantar TNS for Europeiske reiseforsikring, så kommer Australia på en solid tredje plass over nordmenns drømmereisemål – rett etter USA og Maldivene.

Mest lyst på en tur «down under» har aldersgruppen 50+, og på landsbasis er det vestlendingene som drømmer aller mest om Australia, etterfulgt av trøndere og østlendinger viser undersøkelsen.

Legger vi til at nordmenn har fått bedre råd, sett «snart alt», er blitt mer aktive i ferien og ikke minst har fått tilgang på rimeligere billetter, så er det ikke rart at stadig flere gjør virkelighet av drømmen om kenguruer & koalaer mener Helge Baardseth, eventyrer, reisereporter, reiseekspert og vagabond par excellence.

– Vi har en reiseutvikling i hodet. Etter å ha «erobret» USA og Thailand, er vi nå modne for nye kontinenter og da står Australia høyt på manges lister. Australia er et fantastisk spennende land som har ekstremt mye å by på. Unge drømmer om å surfe, og andre om å se Uluru (Ayers Rock) eller oppleve operaen i Sydney. Selv kan jeg tenke meg å ta en av de lange togreisene – enten fra øst til vest eller langs kysten fra Cairns til Melbourne, sier Baardseth.

Les også:  Gratis ferieaktiviteter for barna i Danmark

Sparer til reisedrømmen
Uavhengig av billigere billetter, så er jo ikke Australia helt rimelig da de fleste som reiser hit gjerne vil se «så mye som mulig» mener Baardseth. – Jeg tror at mange belager seg på å spare til den store Australia-turen i et år eller to. I denne perioden tar man rimelige ferier mens man planlegger og gleder seg til drømmeferien.

Les også:  Nye tall: Stadig flere dropper tradisjonell TV

Martin Dahl Jespersen i Australiareiser, Norges ledende reisearrangør av reiser til Australia og New Zealand, bekrefter dette. – De fleste reiser ikke hit på sparebluss, da velger du en annen ferie. Vi ser at mange begynner planleggeingen et til to år i forveien, og at reisebudsjettet ofte er romsligere enn for mange andre reiser.

Australsk mat & vin for feinschmeckere
I tillegg til vakker natur og opplevelser, så har også Australia mye å by på matveien med Melbourne i sør som Australias matmekka. Den anerkjente matbloggeren Helle Valebrokk – kjent for bloggen helleskitchen – var selv her for et par år siden, og ble mektig imponert over kvaliteten på både vin & mat i Australia.

– Stønn, for et paradis, sukker den kjente matbloggeren. Melbourne går for å være Australias mathovedstad med en tetthet av gode spisesteder som du sjelden finner i andre byer. Selv har jeg bare vært i Sydney, men også her har man en fantastisk miks av øst og vest, sjø og natur på matfatet.

Les også:  Rives ut av butikkhyllene: – Etterspørselen vil ingen ende ta

Sydney, Rock og Reef er den klassiske bucket-listen.

I følge Martin Dahl Jespersen i Australiareiser, så oppholder vi oss i snitt 20 dager i Australia, og 4 av 10 leier en bobil. Den klassiske bucket-listen er Sydney, Uluru (Ayers Rock) og The Great Barrier Reef.

Men stadig flere får også øynene opp for nettopp mathullet Melbourne, vinområdet Barossa og eksotiske Kangaroo Island i følge Jespersen.

Her er nordmenns drømmereisemål i 2018 i følge undersøkelsen:

1. USA

2. Maldivene

3. Australia

4. Karibia

5. Japan

6. Peru

7. Hellas

8. Sør-Afrika

9. Italia

10. New Zealand

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.