Nye tall: Mange dropper å politianmelde tyveri

politiet

Antall tyverisaker i Norge øker, viser skadedata fra Fremtind. Men en stor andel av tyveriene blir aldri anmeldt til politiet.

– Vi har sett en økning i tyverisaker i Norge denne sommeren. Det er snakk om tyveri fra biler og hotell, samt lommetyveri og ran, sier Therese Hofstad-Nielsen, som er skadeforebygger i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

I juni og juli har Fremtind fått meldt inn 2700 tyverisaker, i tillegg til 38 ran og overfall. Det er over 500 flere saker enn tilsvarende periode i fjor. Mange lommetyverier skjer uten at kunden legger merke til det. Først når hen skal finne frem lommebok eller brillene i vesken, oppdages tyveriet.

Les også:  PODCAST: Intervju med Riccardo Malandrino fra Bodø

Men en stor andel av disse tyverisakene blir aldri anmeldt til politiet. Det kommer frem fra skademeldingene til oppgjørsavdelingen hos Fremtind.  

– Blir du frastjålet noe, er vårt klare råd at du anmelder det med en gang – også når du er utenlands. Har du blitt utsatt for tyveri på et hotell eller en restaurant, bør du også melde fra til de ansatte der og sørge for å få en bekreftelse fra dem på innmeldingen, råder Hofstad-Nielsen.

Les også:  PODCAST: Intervju med Riccardo Malandrino fra Bodø

Det er enkelte unnskyldninger som går igjen for hvorfor de ikke anmelder. 

– Noen oppgir at de ikke vet hva som har skjedd, og dermed synes de det er vanskelig å anmelde saken. Andre tror faktisk at kontakten med politiet vil påvirke deres vandelsattest. Det er naturligvis ikke tilfelle. Dersom vi skal få bukt med tyveri, er det viktig at politiet får oversikt over hvordan og hvor tyvene opererer, avslutter skadeforebyggeren.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.