Fauske på topp i klima blant Norges mellomstore kommuner

if

Presset økonomi til tross, Fauske er best på klimatilpasningsarbeid blant de mellomstore kommunene i landet. Mener tett og godt samarbeid er nøkkelen.

En stor rapport som If og CICERO Senter for klimaforskning legger frem i dag, kommer det frem hvordan norske kommuner er forberedt på ekstremvær som følge av klimaendringer.

Selv om det er de store kommunene som topper listen, viser kartleggingen at det er de mindre kommunene som har forbedret seg mest det siste året.

Les også:  Frykter reisekaos i sommer

Det er Fauske som er aller best i klassen blant kommunene som har mellom 5.000 og 20.000 innbyggere, med hele 29,5 poeng av 33 mulige. Det er et kraftig byks oppover fra fjorårets resultat på 18 poeng.

– Det er imponerende å se hvordan Fauske kommune har løftet seg det siste året. Dette er et veldig godt eksempel på hvordan tett dialog og vurdering av mulige fremtidige konsekvenser får ting til å skje, sier Lars Galtung, kommunikasjonsdirektør i If Skadeforsikring.

Les også:  Kommunale boliger: 15 kommuner i Nordland bruker denne nyvinningen

Ifølge If og CICERO sin omfattende kartlegging har Fauske kommune sett på de indirekte konsekvensene ekstremvær kan føre med seg. Eksempler på dette er manglende mobildekning og stengte veier.

– Det finnes en rekke gode eksempler på tiltak Fauske kommune har gjort for å forebygge. De har vært gode til å la seg inspirere av andre og også se på hvilke muligheter de har for å søke om tilskudd til det viktige arbeidet, sier Galtung.

Les også:  Frykter reisekaos i sommer

– Kanskje aller viktigst har kommunen vist at det går an å gjennomføre effektive klimatilpasningstiltak selv med en presset økonomi, sier Lars Galtung, kommunikasjonsdirektør i If Skadeforsikring.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.