Nye millioner til effektiv og miljøvennlig havn i Bodø

ned

Regjeringen gir nærmere 19 millioner kroner i tilskudd til tre nye havneprosjekter langs kysten. Havner i Bodø, Sola og Ibestad får penger til effektivisering av havneanlegg.

– Havnene er viktig for verdiskaping og bosetting langs kysten. Statlig støtte til investeringer i effektive og miljøvennlige havner bidrar til at vi får realisert gode prosjekter i havnene og legger til rette for mer effektiv sjøtransport og bedre logistikk, sier fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth (Ap).

Les også:  Valentines day: Nå kan du få hjerte-pizza hos Olivia i Bodø

Så langt i 2023 har regjeringen gitt 102 millioner kroner i tilsagn til 11 prosjekter som skal bidra til utviklingen av effektive og miljøvennlige havner. Nå får ytterligere tre prosjekter støtte.

– Noe av det første regjeringen gjorde var å styrke denne tilskuddsordningen, og nå har vi satt av mer penger. Dette er et prioritert område for regjeringen, og vi vil bidra til å styrke infrastrukturen langs kysten, sier fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth.

Les også:  Avinor: Seks nye tårn overføres til Bodø

Det er Kystverket som forvalter tilskuddsordningen. I høst gav regjeringen økte fullmakter til Kystverket slik at flere kommuner kan få støtte til å realisere flere havneprosjekter. Kystverket behandler stadig søknader fra den siste runden med utlysninger, så det kan komme ytterligere tilsagn over nyttår.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.