Næringsministeren til Lofoten

Nærings- og fiskeridepartementet

Næringsminister Iselin Nybø besøker Lofoten tirsdag 25. februar. Hun skal holde åpningstalen ved Lofotkonferansen i Svolvær, hvor hovedtema er et bærekraftig reiseliv.

Hun skal også møte reiselivsaktører som kombinerer reiseliv med annen virksomhet; familiebedriften Aalan Gård og Lofotr Vikingmuseum.

I Lofoten har reiseliv blitt et flaggskip i lokalt næringsliv. Mange av reiselivsaktørene samles på Lofotkonferansen 2020, for å diskutere utviklingen av et bærekraftig reiseliv, både sosialt, økonomisk og miljømessig.

Les også:  Stenger Rishatt-tunnelen på dagtid

– Lofoten er et av Norges mest populære reisemål og opplever en betydelig vekst i besøket. Jeg gleder meg til å se og høre mer om hvilke muligheter og utfordringer reiseliv bidrar til lokalt, sier næringsminister Iselin Nybø.

Stadig flere turister gjør at også aktører innenfor næringer som kultur og landbruk, ser verdien av å satse på reiselivsmarkedet. Næringsministeren besøker to av disse virksomhetene, Aalan Gård og Lofotr Vikingmuseum. Sammen bidrar de til å gjøre hverandres og det samlede opplevelsestilbudet i Vestvågøy mer helhetlig og attraktivt. Dette er helårsåpne bedrifter, som bidrar til sesongforlengelse og stabilitet i det lokale reiselivsmarkedet.

Les også:  Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

– Vi vil legge til rette for et bredere og mer mangfoldig opplevelsestilbud til de reisende. Nye spennende helårsopplevelser gjør i tillegg Norge mer attraktivt i lavsesong. Virksomheter innenfor både landbruk og kultur, som kombinerer sin aktivitet med turisme, bidrar til nettopp dette, sier Nybø.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.