ANNONSE: Hva kan man spise for å gå ned i vekt

Annonse:

Det er mange som har som mål å gå ned i vekt. Det kan enten være av helsemessige årsaker, eller fordi man har lyst til å se ut på en spesiell måte. Det er ikke alle som trenger å gå ned i vekt, men de aller fleste har uansett godt av å spise sunt og være i god form og da kan det være lurt å vite noe om hva slags mat det er smart å spise. 

Flere har oppfatningen om at vektnedgang er vanskelig, og det kan det være for noen. Likevel er det ikke noe hokus pokus, og det handler stort sett om å få i seg nok av de store matgruppene, proteiner, karbohydrater og mettet fett, i tillegg til grønnsaker, bær og frukt. Man kan også supplere med kosttilskudd fra bodylab, slik at det kan bli lettere å nå målene sine. 

Kalorier inn og ut

Hele asen i det å gå ned i vekt, er å redusere inntaket av kalorier, slik at du forbrenner mer enn du inntar. Dersom du gjør dette over lang tid, så vil du merke at du går ned i vekt. Det finnes mye god mat som er kalorifattig, men det er viktig at man også får i seg nok proteiner, karbohydrater og sunt fett. En god måte å redusere kaloriinntaket sitt på, er ved å spise lavkaloritett mat. Det betyr mat som fyller mye, men som har lite kalorier i seg, som for eksempel bønner, fisk og eggehvite. Et annet tips er å ikke drikke kaloriene sine, men heller gå for alternativer som ikke inneholder noen kalorier. 

Proteinrik mat

Noe av det viktigste når man skal ned i vekt og spise, er å få i seg nok proteiner. Proteiner fungerer som byggeklosser i kroppen, og er det viktigste for å bygge muskler. Dette er spesielt viktig når man trener mye, og særlig om målet ditt er å bygge muskelmasse. Sammen med karbohydrater og grønnsaker bør det alltid være noen proteiner på tallerkenen din. Dette kan komme i form av kjøtt, kylling eller egg. Det er også mye proteiner i meieriprodukter. For å fullføre måltidet kan du for eksempel legge til karbohydrater som pasta, ris eller poteter, og grønnsaker, frukt eller bær for gode vitaminer. 

Det er med andre ord ikke så komplisert ås pise mat for å gå ned i vekt. Det er viktig at man ikke kutter ut mat, men at man heller begrenser seg, og finner et kosthold som passer deg og dine mål. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.