Ny undersøkelse: Lokalbankene har de beste BSU-rentene

huseierne

Norske lokalbanker har det aller beste rentetilbudet til unge som vil spare i BSU. Det viser en ny undersøkelse fra Huseiernes Landsforbund.

– BSU er et sparemessig kinderegg for unge. Du sparer til viktig egenkapital til bolig, du får skattefradrag og du får gode renter. Men pass på å få de aller beste rentene, sier Carsten Henrik Pihl, forbrukersjef i Huseierne som har undersøkt rentevilkårene for BSU.

BSU – Boligsparing for ungdom – er en mulighet for de under 34 år til å spare opp egenkapital med god rente og skattefradrag. Du kan spare inntil 25.000 kroner i året.

Les også:  Kommunale boliger: 15 kommuner i Nordland bruker denne nyvinningen

Huseierne har gjennom Finansportalen sjekket rentetilbudene som norske banker gir til de som vil spare i BSU. Topplisten viser at det er lokalbankene som har de beste tilbudene.

– Mange lokalbanker bruker BSU som et virkemiddel for å knytte til seg unge bankkunder. Noen ganger må man bo i bankens nedslagsområde, men ofte holder det å komme fra området, forteller Carsten Henrik Pihl i Huseierne.

Sjekk din lokalbank!
På topp over BSU-rentene ligger Grue Sparebank i Hedmark tett foran Berg Sparebank i Østfold. Men ungdom fra mange deler av landet vil nok kunne finne lokalbanker med gode vilkår viser Huseiernes oversikt: Trøndelag, Troms, Agder, Buskerud og Stor-Oslo er representert på topplisten.

Les også:  Nye tall: Bodø kommune er den 64. dyreste kommunen å eie bolig

– De som er medlemmer i fagforeninger bør også sjekke medlemsvilkår i sine banker. Blant annet vil LO-medlemmer kunne få gode tilbud i sine banker akkurat på BSU-sparing, forteller Carsten Henrik Pihl i Huseierne og fortsetter:

– Huseiernes oversikt viser at beste BSU-rente som tilbys nå er 3,95 prosent. Beste landsdekkende tilbud er på 3,70 prosent. Dette er godt over vanlig høyrente som nå ligger på rundt 2,10 prosent.

Les også:  St. Eystein skole i Bodø feirer 20 år!

Storbankene langt nede på listen
Storbankene er langt nede på listen over BSU-renter med rundt 0,6 prosentpoeng dårligere rente enn de beste på listen.

– Det betyr rundt 500 kroner mindre i rente i året hvis man har 100.000 kroner på konto, forteller Carsten Pihl i Huseierne.

Husk sparing før nyttår
Huseiernes forbrukersjef minner på at det er viktig å få spart BSU-beløpet før nyttår:
– BSU-sparingen gir skattefradrag for de pengene som står inne ved nyttår. Derfor er det ikke for sent å spare årets beløp ennå, forteller han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.