Ny undersøkelse: «Alle» kvinner vil se menn i dress

jobb varsling

Hele 97 prosent av norske kvinner liker menn i dress, ifølge en fersk undersøkelse. Det er da overraskende at over halvparten av norske menn ikke tyr til dressen når de skal pynte seg.

Det er lite tvil om at dressen er antrekket flest kvinner ønsker at det motsatte kjønn skal ikle seg. To av fem kvinner mener til og med det er det fineste menn kan gå i, viser undersøkelsen gjennomført av YouGov for Ferner Jacobsen. Det er da påfallende at over halvparten av mannfolka kun tar på seg dressen en gang i blant når de skal pynte seg. Undersøkelsen viser at kun 3 prosent alltid velger dressen.

Redd for å føle seg «for pyntet»
Norske menn har ikke et rykte på seg for å være for vågale i klesveien. Ifølge undersøkelsen er en av fem menn redd for å føle seg for pyntet. Det er spesielt de over 30 som kjenner på denne frykten.

Les også:  Ny veileder kan gi flere grønne tak

Selv om det ikke skjer like ofte som damene ønsker, viser det seg at over halvparten av norske menn kler seg helst i dress når de først skal pynte seg. Flertallet foretrekker å bruke slips sammen med dressen og her er det lite som skiller de i tjueårene fra de i 50-årene.

– Det finnes flere måter å bære en dress på, og man behøver ikke alltid gå for den stivpyntede stilen om man er redd for å skille seg ut for mye. Det viktigste er å ha en dress som sitter perfekt på din kropp. Sitter den behagelig er det enklere å velge dressen ved flere anledninger, sier Carl-Christian Ferner, deleier og ansvarlig for herreavdelingen hos Ferner Jacobsen.

Les også:  Norges mest populære bryllupskirke ligger på Gran Canaria

Dress også i hverdagen
Av anledninger til å pynte seg er det bryllup som ansees som den viktigste. Kun en av ti nordmenn er like opptatte av å pynte seg i jobbsammenheng eller på privaten. En solid enighet blant kvinner om at menn i dress er det som gjelder bør fungere som en oppfordring til menn om å tørre å kle seg i dress også i hverdagen.

Riktige mål og snitt har mye å si for om dressen sitter som den skal. Om man har en modell som føles perfekt på kroppen blir det enklere å velge dressen også på privaten.

Les også:  Her er reglene for droneflyging på 17. mai

Ferner Jacobsen ønsker også å oppfordre flere menn til å gå i dress og tilbyr målsøm i alle sine butikker. Her får man muligheten til å ta nøyaktige mål og designe en dress tilpasset deretter. I tidsrommet mandag 4. mars til til 16. mars arrangeres det egne målsømdager i butikkene i Oslo og Fredrikstad.

– Det er et par ting du kan ha tenkt igjennom om du ønsker å ta turen. Hva skal dressen brukes til, hvilke farger ser du for deg, og har du noen tanker eller preferanser rundt snitt, er lure spørsmål å stille seg i forkant, sier Ferner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.