Stone Temple Pilots slipper selvtitulert album

stone temple pilots

Stone Temple Pilots slipper et selvtitulert album 16. mars. Albumet blir det første med bandets nye vokalist Jeff Gutt. Gutt er allerede et etablert navn i USA, og ble introdusert for verden som ny Stone Temple Pilots frontmann på singelen «Meadow» på tampen av 2017.

Bandet hadde sin storhetstid på 90-tallet, med platinaselgende album og Grammy-pris, samt en karismatisk og komplisert frontmann. Etter nesten ti års pause var de tilbake i fjor.

Les også:  Bloggerne på TV 2: Fem nye profiler

– Vi gleder oss over å skape og slippe ny musikk, og føler at den beste måten å gjøre ære på fortiden er å se fremove, sier gitarist Dean DeLeo

På albumet Stone Temple Pilots vil fans av den skitne gitarlyden og de breibeinte rytmene som kjennetegnet Core (1992), Purple (1994) og No. 4 (1999) definitivt få sitt på låter som «Meadow» og «Never Enough». Gutt’s baryton sitter som støpt, og man kan se for seg bandet på en konsertscene, med publikum som synger med. Særlig på refrenget i låter som «Roll Me Under».

Les også:  Bodø: Program for 17. mai 2024

Stone Temple Pilots legger ut på turné, i første omgang i USA, og da får fansen både gammelt og nytt. Men ikke nødvendigvis det de forventer.

– Vi følte vi en dragning mot å hente fram låter vi ikke har spilt live i våre 30 år som band. Settet blir en feiring av det vi er nå, såvel som det vi har vært, sier Robert DeLeo.

Les også:  De gir oss 17. mai-festen på NRK

Eksklusive versjoner av albumet, med litografier og merchandise i begrenset opplag, er tilgjengelig via bandets hjemmeside. Vinyl-versjonen slippes 25. mai, men kan forhåndsbestilles allerede fra og med i dag på www.stonetemplepilots.com.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.