Kristian Blummenfelt vant VM i Ironman!

Norges Triatlonforbund

Ikke var han først oppe fra svømmingen. Ikke var han først inn etter syklingen. Men, han knuste alle på løpingen, og ble med det verdensmester i Ironman!

De siste 12 månedene har Kristian Blummenfelt (28) vunnet det som går an vinne innen triatlon. I kveld vant han Ironman VM i St. George på tiden 7 timer 49 minutter og 18 sekunder. Da har han svømt 3,8 km, syklet 180 km og løpet 42 KM. 

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

Pandemien lagde litt krøll for konkurransene. VM i Ironman har i alle år blitt arrangert på Kona, Hawaii. Men på grunn av Covid så ble fjorårets VM utsatt til mai 2022 og flyttet til St. George, Utah. Det betyr at seieren i dag gjør at Blummenfelt blir verdensmester i Ironman 2021!

Kristian startet triatlonsesongen i fjor med et par seiere. Under OL 2020 (arrangert i 2021) fikk de fleste øynene opp for bergenseren da han løp inn til et OL-gull på normaldistanse. På høsten vant han Grand Final i Edmonton, Canada og ble med det sammenlagt verdensmester i triatlon 2021. Så reise han til Cozumel i Mexico for å kjøre sin første Ironman fullstanse. Den vant han! Og fikk beste debuttid noensinne på en Ironman. Og i dag kjørte han sin andre fullstanse Ironman og blir verdensmester.

Les også:  100 000 elever løper TINEstafetten over hele Norge

Gustav Iden skulle også ha stått på startstreken i dag, men måtte trekke seg på grunn av en infeksjon. Norge har per i dag flere av verdens beste triatlonutøvere! Og trenere, med sportsjef Arild Tveiten, Mikal Iden og Olav Alexander Bu! Vi står foran nok en spennende triatlonsesong for de norske utøvere!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.