Dark Times ute med samlealbumet «No Hope / The Early EPs»

sheep

I 2011 begynte det å ryktes om en drøy punketrio som brygget på noe helt rått i Oslo-undergrunnen. En hardtslående gjeng med et feministisk budskap med et støyete, skittent og imponerende fengende lydbilde.

Trioen hadde en kassett på vei «Ormeyngel/Sacred Tapes» i 2011, og en oppfølger var allerede under arbeid. Sistnevnte endte opp med å bli den aller første Sheep Chase Records-utgivelsen: Dark Times sin legendariske selvtitulerte første syvtommer, på punkemunne kalt «Skull» (Sheep Chase, 2011) grunnet det etter hvert klassiske coveret tegnet av bandets egen Sebastian Rusten.

Les også:  Ny undersøkelse: 1 av 3 unge bryr seg ikke om ulovlig strømming

Et tiår og litt til har gått, og Dark Times har bygget opp legendestatus på punkescenen med to kritikerroste album – «Give» (Sheep Chase, 2014) og «Tell Me What I Need» (Sheep Chase, 2018) i tillegg til nok en EP-kultkassiker på syvtommer: «Girl Hate» som ble sluppet på Fysisk Format i 2012. Et tiår med turnéer der de headlinet festivaler og spilte på lasteplanet på lastebiler i bakgårder om hverandre, for så å bli nominert til Spellemann og booket til SXSW. 

Les også:  Disse åtte kjendisene deltar i Velodromen Kjendis på TV 2

Dark Times er så absolutt et band verdt å feire. I tillegg til en utelukkende fantastisk katalog med en imponerende veksling mellom det ekstremt catchy og det brutale og utfordrende, så har de også en unik historie.

Hvordan de lærte å spille i tyveårene og slippe de to første utgivelsene mindre enn et år etterpå, og hvordan de endte opp med å bli feministiske DIY-forbilder med internasjonalt ry. Hyllet av både norske kritikere og internasjonal presse – samtidig som trioen selv har hatt en imponerende avslappende holdning til det hele.

Les også:  Hanne Sørvaag feirer 25 år som plateartist

Nå skal plateselskapet reutgi bandets tre første (og veldig utsolgte) utgivelser – demo-kassetten, «Skull» og «Girl Hate» – remastret og satt sammen til en utgivelse. Den slippes på limitert farget vinyl, svart vinyl, CD og digitalt. Vinylversjonen kommer med litt bonusinnhold i form av en gravferds-pamflett med tekster og bildekollasj fra de første årene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.