Dark Times ute med samlealbumet «No Hope / The Early EPs»

sheep

I 2011 begynte det å ryktes om en drøy punketrio som brygget på noe helt rått i Oslo-undergrunnen. En hardtslående gjeng med et feministisk budskap med et støyete, skittent og imponerende fengende lydbilde.

Trioen hadde en kassett på vei «Ormeyngel/Sacred Tapes» i 2011, og en oppfølger var allerede under arbeid. Sistnevnte endte opp med å bli den aller første Sheep Chase Records-utgivelsen: Dark Times sin legendariske selvtitulerte første syvtommer, på punkemunne kalt «Skull» (Sheep Chase, 2011) grunnet det etter hvert klassiske coveret tegnet av bandets egen Sebastian Rusten.

Les også:  Queens of the Stone Age slipper albumet "In Times New Roman..."

Et tiår og litt til har gått, og Dark Times har bygget opp legendestatus på punkescenen med to kritikerroste album – «Give» (Sheep Chase, 2014) og «Tell Me What I Need» (Sheep Chase, 2018) i tillegg til nok en EP-kultkassiker på syvtommer: «Girl Hate» som ble sluppet på Fysisk Format i 2012. Et tiår med turnéer der de headlinet festivaler og spilte på lasteplanet på lastebiler i bakgårder om hverandre, for så å bli nominert til Spellemann og booket til SXSW. 

Les også:  The Other End slipper debutalbumet "The Sun Will Do You Good, They Said"

Dark Times er så absolutt et band verdt å feire. I tillegg til en utelukkende fantastisk katalog med en imponerende veksling mellom det ekstremt catchy og det brutale og utfordrende, så har de også en unik historie.

Hvordan de lærte å spille i tyveårene og slippe de to første utgivelsene mindre enn et år etterpå, og hvordan de endte opp med å bli feministiske DIY-forbilder med internasjonalt ry. Hyllet av både norske kritikere og internasjonal presse – samtidig som trioen selv har hatt en imponerende avslappende holdning til det hele.

Les også:  Gåte & Djerv ute med låta "Svarteboka"

Nå skal plateselskapet reutgi bandets tre første (og veldig utsolgte) utgivelser – demo-kassetten, «Skull» og «Girl Hate» – remastret og satt sammen til en utgivelse. Den slippes på limitert farget vinyl, svart vinyl, CD og digitalt. Vinylversjonen kommer med litt bonusinnhold i form av en gravferds-pamflett med tekster og bildekollasj fra de første årene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.