Ny rekord: Fauske-stasjon kvernet fire tonn kaffe

pressenytt

De siste to årene har det gått med nesten fire tonn kaffebønner på Circle K Fauske. Det er mest blant stasjonene i hele Nordland fylke.

– Vi ligger godt plassert langs E6 og får inn både lokale stamkunder, håndverkere og helsefagarbeidere daglig. Kundene trives på stasjonen vår, og liker det de får i koppen, sier stasjonssjef Tove-Kristin Eliassen.

Hele 3,9 tonn kaffebønner har blitt kvernet av kaffemaskinene på Fauske-stasjonen de siste to årene. Det er et halvt tonn mer enn hos den Nordland-stasjonen som selger nest-mest kaffe, Circle K Mo i Rana.

Også Circle K Evenes, Circle K Olav V’s gate i Bodø, Circle K E6 Narvik, Bodø-stasjonen Circle K Hunstad og Circle K Leknes er blant kjedens storselgere av det sorte gull.

Les også:  50 år med tekst under korken!

Så hva er hemmeligheten til gjengen på Circle K Fauske? Hvordan klarer de å selge så mye kaffe?

– Hyggelige og imøtekommende stasjonsmedarbeidere, iherdig renhold og vedlikehold av maskinene og kaffebønner av god kvalitet. Kundene vet at de alltid får varm drikke raskt og effektivt når de kommer til oss, sier Eliassen.

De tre «hotteste» kaffedrikkene på Circle K Fauske akkurat nå er – foruten svart kaffe – kakao og kaffe latte.

Nå gleder stasjonssjefen seg over den nye Koppen 2022 til Circle K. Den selger som varmt hvetebrød i hele desember.

– Dette er årets julegave! Tenk å kunne glede noen med en utømmelig gave som varer hele året, sier Eliassen.

Hvert år siden 2003 har Circle K Norge og forløperen Statoil lansert en kopp som lar kundene fylle ubegrenset med kaffe og andre varme drikker ved om lag 270 stasjoner i Norge. De siste årene har den båret navnet «Koppen».

Les også:  50 år med tekst under korken!

– Den har blitt vårt mest berømte produkt. Hver morgen når jeg går nedover gata på vei til jobb, ser jeg Koppen gjennom vinduet i nesten annenhver bil. Hvert år fylles den rundt 23 millioner ganger. Mange kunder fyller så ofte at de finansierer Koppen i løpet av januar, og drikker dermed gratis resten av året, sier Jeanette Amara, som er ansvarlig for Koppen i Circle K Norge.

Hun forteller at Koppen er blitt en populær firmagave, og at mange bedrifter gir bort graverte kopper og kopper med firmalogo til både ansatte og samarbeidspartnere.

Les også:  50 år med tekst under korken!

Designmessig er Koppen 2022 nokså lik 2021-modellen, bortsett fra at den kommer i nye farger. En del kunder velger derfor å kun kjøpe bare «Avtalen» og gjenbruke en tidligere modell.

– Stadig flere får øynene opp for gjenbruk. I fjor hadde vi en gjenbruksandel på 25 prosent, og i år går vi for 30. Enkelte kunder samler på koppene våre, og vil gjerne ha den nye modellen hvert år. Det er selvsagt lov, sier Amara.

Fem på kaffetoppen i Nordland:

1. Circle K Fauske

2. Circle K Mo i Rana

3. Circle K Olav V’s gate

4. Circle K Evenes

5. Circle K E6 Narvik

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.