Flere bruker eFaktura

iphone bank

Stadig flere forbrukere og bedrifter tar i bruk bankenes eFaktura løsning. Hittil i år har det vært en sterk økning i både nye fakturautstedere og antall regninger som er blitt digitalisert gjennom eFaktura.

I løpet av de seks første månedene i 2018 er mer enn 50 millioner regninger blitt sendt som eFaktura. Dette er en vekst på 8 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

— Veksten for eFaktura tjenesten har vært på et stabilt høyt nivå over flere år, og spesielt innenfor betalinger til kommuner er det en god økning i andelen regninger som nå betales som eFaktura, sier Dagfinn Sund, forretningsansvarlig for eFaktura hos Nets.

Les også:  KS fornøyd med lakseskatten: - Mer inntekt til havbrukskommuner

Mer enn 2,46 millioner nordmenn benyttet eFaktura ved utgangen av juni. Siden årsskiftet er det inngått 2,7 millioner nye eFaktura avtaler, en vekst på 13,7 prosent.

— Stadig flere forbrukere ønsker å få alt av regninger rett inn i ønsket kanal, ferdig utfylt med kid-nummer og beløp. Vi tror dette er en sterk medvirkende årsak til den gode veksten eFaktura-tjenesten nå opplever, forteller Sund.

Les også:  KS fornøyd med lakseskatten: - Mer inntekt til havbrukskommuner

Ved utgangen av juni var det over 16 000 fakturautstedere som tilbød eFaktura, en vekst på mer enn 5100 nye fakturautstedere siden årsskiftet.

— Vi ser at mange nye utstedere har kommet til, etter at det ble mulig å sende enkelt regninger gjennom eFaktura. Her er det flere ERP-leverandører som har integrert sine løsninger og som har bidratt til den gode veksten, spesielt gjelder dette i segmentet for små og mellomstore bedrifter, avslutter Sund.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.