Ny rapport: Spania mest populært i vinter

spania

De siste årenes store trykk på utenlandsreiser fikk seg en nesestyver sommeren 2018. Mange nordmenn er mette på sol og bad og nedgangen i etterspørselen holder seg også for vinterens reiser der bestillingene har gått ned med 12 prosent. Derimot vil man fortsatt ha miljøforandring og opplevelser – opplevelsesrike langreiser går mot strømmen og øker i antall bestillinger.

Spania er fortsatt øverst på listen over mest bestilte ferieland, men Thailand tar stadig innpå. Dessuten oppgir flere enn i fjor at de planlegger en utenlandsreise i vinter. Dette viser Tickets store trendrapport Ticket Collection om vinterens reiser.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

– De siste årenes trend med økende antall utenlandsreiser ser ikke ut til å fortsette denne høsten og vinteren. Mange planlegger riktignok å reise utenlands i juleferien, som er veldig fordelaktig for alle arbeidstakere ettersom uttak av bare få feriedager gir en lang, sammenhengende ferie, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

I følge Tickets Kantar Sifo undersøkelse planlegger med enn halvparten (54 prosent) å reise utenlands i vinter, noe som er en økning på 9 prosent sammenliknet med vinteren 2016/2017. Til tross for en rekordvarm sommer så planlegger 43 prosent en sol og badeferie der Kanariøyene og Thailand dominerer i antall bestillinger.

Les også:  Slik blir ladesommeren

I Tickets Kantar Sifo undersøkelse fremkommer det også at reiselysten blant nesten en tredjedel har gått ned som følge av ulike hendelser i verden det siste året. Det er først og fremst vulkanutbrudd og jordskjelv på Bali som har påvirket vår lyst til å reise utenlands.

Den tydeligste trenden er økningen av opplevelsesintensive langreiser. Når mange reisemål frister færre så går for eksempel cruise, rundreiser og safari mot strømmen, og øker i antall bestillinger. Til Sør-Afrika øker bestillingene med 333 prosent denne vinteren, men også til Vietnam, Sri Lanka og California lokker rekordmange nordmenn i vinter.

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

– Som en følge av det ekstremt varme sommerværet valgte mange som vanligvis reiser utenlands i sommerferien å bli hjemme istedenfor. Mange har derfor nå et stort ønske om en utenlandsreise i vinter, og fordi feriekassen fra i sommer kanskje ikke er bunnskrapt slår flere og flere til med en skikkelig langreise i vinter istedenfor, sier Ellen Wolff Andresen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.