ANNONSE: Slik kan du renovere kjøkkenet på budsjett

Det er ikke “bare bare” å pusse opp, og det er ingen tvil om at det kan koste et par tusenlapper. Vi har full forståelse for at man gjerne ønsker å pusse opp uten at det skal koste en formue, og vi har derfor funnet frem noen tips som kan gjøre det enklere for deg som ønsker å pusse opp på budsjett. La oss ta en titt!

1. Hold deg til den eksisterende planløsningen på kjøkkenet

Å beholde den kjøkkenløsningen du har allerede  vil redusere kostnadene betraktelig – flytting av skap, rørleggerarbeid, vegger, elektrisk og så videre gjør at kjøkkenrenoveringen koster mer. Og jo mer du kan gjøre selv med en liten kosmetisk makeover, jo mer sparer du. Når det er sagt så er hverken rørleggerarbeid eller elektrikerarbeid noe du bør prøve deg på på egenhånd, og du bør derfor heller finne en rørlegger Stavanger, eller i nærheten av deg, slik at arbeidet blir gjort ordentlig. 

2. Et ekstra strøk med malekosten

Den enkleste måten å starte en renovering på er maling. Lys opp et dystert, slitent rom umiddelbart ved å gi veggene, taket, dør- og vinduskarmene et par strøk i en lys, nøytral farge eller hvit. Om du ønsker noe helt nytt og spennende så kan du jo også teste ut en litt mer knæsj farge. Dette malingsstrøket kan endre hele rommet, og det er ingen tvil om at dette er en billigere løsning enn å begynne å rive ned vegger eller bytte ut hvitevarer. 

3. Gi skapene dine en liten oppdatering 

Det neste du bør vurdere er kjøkkenskapene. Hvis de strukturelt er solide, men bare utdatert eller i en farge du en gang trodde at skulle være tidløs, kan du male eller bytte ut dørene, skuffefrontene og maskinvaren for en brøkdel av pengene det ville koste å erstatte hele kabinettet. Enten skapene dine er av tre eller laminat, finnes det mange gode malingsprodukt som passer. De fleste kjøkkenskap er i standardstørrelse, slik at erstatningsdeler kan monteres på eksisterende enheter. 

4. Ta av skapdørene for å gi rommet nytt liv

En annen rask løsning er å fjerne dørene helt fra eksisterende overskap eller erstatte dem med enkle, åpne hyller for et luftig, moderne utseende. Du kan til og med male eller kle baksiden av hyllene med fargerikt papir for å legge til farge og interesse. Dette kan virkelig gi kjøkkenet en oppdatering. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.