Ny app gjør Øyafestivalen til et spill

sesong 1

På onsdag braker det løs i Tøyenparken når artister som The Cure, Karpe og Robyn står på scenen under Øyafestivalen. For første gang i festivalens historie kan du spille et spill som gjør deg til manager for artistene som opptrer der. Spillet heter Fantasy Music Manager og er et nytt norsk konsept.

Øyafestivalen er en av de største og mest populære musikkfestivalene i Norge. Dit kommer bransje og artister fra hele verden, og festivalen har tilsammen 85.000 besøkende hvert år. I år opptrer artister som Sigrid, Unge Ferrari, Erykah Badu og James Blake. 

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Birgitte Mandelid, program- og markedssjef i Øya, prøvde spillet selv på by:Larm i år og likte det. 

– Jeg spilte Fantasy Music Manager på by:Larm tidligere i år og syntes det var veldig gøy. Det er et spill som har som mål og fokus å synliggjøre og løfte frem alle artister som spiller på en festival. Det heier vi veldig på og håper det vil føre til at publikum hos oss vil oppdage nye artister og ha en ekstra morsom festivalopplevelse, sier Mandelid.

Les også:  Bodø/Glimt første partnerklubb til EA SPORTS FC

– Samtidig er vi glade for at Øya kan være med på å vise frem noe innovativt og spennende fra den norske musikk/tech-scenen, avslutter hun. 

Fantasy Music Manager fungerer slik at man signerer artister til en egen stall i spillet og får poeng etter hvor bra anmeldelser konsertene på festivalen får. 

Gründeren av spillet, Simen Idsøe Eidsvåg, er spent og glad for samarbeidet med Øyafestivalen. 

– Det er med stor ærefrykt vi rigger klart spillet vårt for selveste Øyafestivalen. Den har gitt meg selv og andre så mange gode konsert- og festivalopplevelser. Samtidig har de vært en viktig arena og stemme for å løfte frem nye artister, som er det vi brenner for og har som mål med Fantasy Music Manager, sier Eidsvåg. 

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Spillet er gratis og er tilgjengelig i App Store og Google Play. Hver dag under festivalen vinner den beste spilleren ukespass til Øyafestivalen 2020. 

Fantasy Music Manager er støttet av Innovasjon Norge og Forskningsrådet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.