NRK feirer islamsk ramadan med mange TV-programmer

islam

Fra mandag 12. april starter muslimenes fastemåned ramadan, som avsluttes med id al-fitr fire uker senere. Gjennom hele fastemåneden kan publikum glede seg over å bli bedre kjent med de ulike tradisjonene rundt ramadan og id, opplyser NRK.

– For andre år på rad har vi en maimåned som kommer til å bli preget av pandemien og høytider kan ikke feires på samme måte som vi pleier. Derfor er vi glade for at NRK også i år kan samle muslimer i Norge til en felles markering av ramadan, sier underholdningsredaktør i NRK Charlo Halvorsen.

Les også:  22. februar er andelslandbrukets dag!

Charlo Halvorsen, tror NRKs rolle i viktige høytider betyr enda mer enn normalt nå når koronasituasjonen igjen legger begrensninger på hvordan folk kan feire id og andre merkedager.

– I fjor var «Festen etter fasten» et av våre mest omtalte eventer – og en flott feiring av slutten på ramadan for mange i Norge.

– Dette året utvider vi programtilbudet gjennom hele fastemåneden på alle plattformer, og vi gleder oss spesielt til å gjøre feiringen av id enda større for barn og unge, sier Halvorsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.