NM-veka skal kåre 94 norgesmestre på fem dager!

Norges idrettsforbund

I løpet av fem fullpakkede dager skal 39 ulike idretter fra 25 særforbund kåre hele 94 norgesmestre og dele ut 13 kongepokaler! Over 2000 utøvere deltar i NM-veka 26.-30. juni som for andre år på rad går i Stavanger-regionen.

NM-veka 2019 blir nærmest dobbelt så stort som arrangementet i fjor. Med NRK som formidler av store idrettsøyeblikk fra kjente idretter, men også fra idretter du kanskje ikke visste fantes under vår paraply, får hele bredden av idretten vist seg fram.

Møt opp til idrettsfesten
En av dem som gleder seg mest er idrettspresident Berit Kjøll.

– Vi gleder oss til årets NM-veka og alle de flotte idrettsprestasjonene vi skal få se blant over 2000 utøvere i løpet av disse fem dagene i Stavanger-regionen. Her må publikum kjenne sin besøkelsestid! Møt opp og bidra til idrettsfesten, bli kjent med nye idretter, og ikke minst, grip muligheten til å prøve dem ut selv, sier Berit Kjøll.

Les også:  Tre nye år med Champions League på TV 2

NM-veka er en felles møteplass for nesten hele norsk idrett. Arrangementet viser ikke bare fram bredden av idrettstilbud som finnes, men også mangfoldet i bredden. I tillegg til at det gir idretter som normalt sett ikke får sjansen til å vise seg fram, muligheten foran et større publikum, er NM-veka blitt en møteplass på tvers av idretter. En møteplass for å bli kjent med hverandre, et sted å dra veksler på forskjellige kompetanser, forskjellige kulturer og nye miljøer.

Les også:  Skiskyting: Dommen mot Anders Besseberg anket å stedet

– NM-veka utvikler hele norsk idrett! Hele 25 særforbund arrangerer sine Norgesmesterskap i løpet av disse dagene i Stavanger. Dette er definitivt årets største idrettsarrangement i Norge, og jeg er sikker på at NM-veka blir en viktig rekrutteringsarena til nye idretter i årene fremover, sier Kjøll. 

Storsatsing fra NRK
NM-veka er NRK sports største enkeltproduksjon i 2019 og over 80 medarbeidere er i sving den aktuelle uka. Statskanalen sender over 30 timer direkte fra til sammen 19 NM-finaler. Det blir laget kveldsmagasin hver dag som går på lufta etter Dagsrevyen – disse skal inneholde masse opplevelser fra dagens konkurranser og vise publikumsmangfoldet i NM-veka.

Les også:  En reise gjennom den fascinerende verdenen av idrett

– Det er veldig gøy at NM-veka har vokst fra 24 til 39 idretter på ett år. NRK gjør sitt ytterste for å vise fram mest mulig gjennom uka, ved direktesendinger, oppsummeringer og reportasjer – på TV, nett/mobil og radio. Det er en kjempeutfordring for NRK å dekke et så stort arrangement med så mange forskjellige idretter samlet i løpet av fem dager. Vi håper publikum blir nysgjerrig på nye idretter og at deltakerne får gode opplevelser, sier Torbjørn Sarre-Jensen, prosjektleder i NRK.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.