Arktisk galskap: 90-åring gikk Reistadløpet for 54. gang!

reistadløpet

I år kunne ikke det ordinære Reistadløpet gjennomføres som planlagt lørdag 10. april pga Covid 19, og derfor ble det laget to alternative gjennomføringsmåter slik at deltakerne kunne få godkjent.

– De to alternative gjennomføringsmodellene har vært en suksess i seg selv, men mest suksess er det nok Alf Hartvig Austvik som har hatt. Siden Reistadløpet ble gjennomført for første gang i 1958 så har Alf Hartvig Austvik (blir 91 år 3. mai i år) fullført Reistadløpet fantastiske 54 ganger, sier daglig leder i Reistadløpet Ivar Holand.

Les også:  Berg-suser når Glimt herjet med Viking på Aspmyra

– Sitt 54. reistadløp gikk han i et strålende solskinn over fjellet fra Setermoen til Bardufoss lørdag 10. april. Sett i lys av at det var 60. gangen det var mulig å gjennomføre Reistadløpet i år (ble avlyst i 1980, 1989 og 2020), så betyr det at Alf Hartvig har gått glipp av løpet kun seks ganger – hvorav to av disse gangene tjenestegjorde han i FN-styrker utenriks, sier Ivar Holand.

Les også:  Berg-suser når Glimt herjet med Viking på Aspmyra

Reistadløpet i Bardu kommune i Troms ble arrangert første gang i 1958 og er et av Norges mest tradisjonsrike turrenn. Rennet ble etablert til minne om oberst Ole Reistad, kjent for å ha ledet den norske skipatruljen inn til seier i de olympiske leker i St. Moritz i 1928.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.