Norske datingapp-brukere: Har likt over 100 profiler hver

apple

I datingappen happn har 950.000 norske brukere gitt over 103 millioner likes hittil i år. Aktiviteten ser ut til å være størst på søndager.

– «Liking» er gjerne litt tidsfordriv, samtidig som man fort kan føle seg litt ensom på søndager – så hvorfor ikke planlegge en date, sier Simone Quist Mathiesen, datingekspert i happn. 

Pandemien satte en stopper for mange nordmenns datingliv med avstandsrestriksjoner og stengte barer. Til tross for åpne kraner dette året, øker aktiviteten betraktelig på datingappen. Sammenlignet med 2021, har norske happn-brukere gitt 13 millioner flere likes gjennom 2022.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

– Jeg tror mange ser fordelen ved å bli kjent online etter man har krysset veier. Ved å ha et par samtaler i forkant av daten, finner man fort ut om kjemien er der eller ikke. Følger vi statistikken fra i år, bør du starte jakten på søndager – i tillegg har august vært en populær måned, sier Mathiesen. 

Hobbyer som garanterer en like
I appen kan du fremme hvilke interesser og hobbyer du har i biografien din – alt fra turgåing, vin og filmkveld. 2022 viser imidlertid at det er de litt mer utradisjonelle hobbyene som fanger oppmerksomheten.

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

– Yoga har blitt en populær interesse blant brukerne våre, noe som kan ha en sammenheng med fokuset om å ta vare på seg selv. Det er også en form for ro og konsentrasjon som kan være attraktivt, sier Mathiesen.

Musikk og boksing ser også ut til å være interessant for mange. Mathiesen oppfordrer nordmenn til å tørre å legge inn flere hobbyer som kan virke overraskende for crushet.

Les også:  Rekordhøy interesse for turer i norsk natur

– Hobbyer er en god samtalestarter og særlig hvis man finner flere felles interesser. Da blir det gjerne enklere å planlegge datene også, avslutter Mathiesen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.