VIDEO: Erna Solberg mottok barnas bud for god folkehelse

trysil

Statsminister Erna Solberg tok oppfordringen på strak arm da Live (7), Andreas (8) og Ida (10) ba om hjelp til å spre lekne leveregler, som skal lære voksne å ha det gøy.

Det er aktører i Trysil som står bak initiativet med å sette lek og samvær på dagsorden for nasjonal folkehelse. For å hjelpe seg har de vervet landets fremste eksperter på lek og moro, nemlig barna. Tidligere i våres lyste de ut stillinger som “Chiefs of Fun” og søkte barn fra hele landet, som ville ta over sjefsstolene i Trysil for en dag. Jobben deres skulle være å få voksne til å leke mer.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– Dette ble et slags sosialt eksperiment, og et symbol på lekens betydning for folkehelsa. Etter hvert som befolkningen blir vaksinerte mot Covid-19 og samfunnet åpnes opp, ønsker vi igjen å rette fokus på alle de positive tingene som bidrar til å holde oss friske, forteller Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef i Trysil.

Erna positiv til lekne leveregler for voksne
Over 1200 barn søkte på stillingene. De tre utvalgte barna Live Thorsen (7) fra Ytre Enebakk, Andreas Markhus (8) fra Kjelsås og Ida Sunde Ødegaard (10) fra Hosle fikk også i oppgave å lage lekne leveregler sammen med en skoleklasse fra Trysil, Innbygda skole.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Dette er barnas egne innspill til nasjonale helsemyndigheter for hva som skaper en sunn og glad befolkning. I en videohilsen oppfordret de spesielt statsminister Erna Solberg til å dele levereglene med alle voksne i landet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.