Norges første sykkelvennlige forsikringsselskap

sykling

Frende Forsikring er sertifisert som sykkelvennlig arbeidsplass. Over 50 indikatorer ligger til grunn for sertifiseringen og sykkelparkering, garderobefasiliteter, insentiver og ledelse er blant punktene som kartlegges.

Det er Syklistenes Landsforening som sertifiserer Frende, og i oktober overrakte en plakett som synlig bevis på at forsikringsselskapet har lagt godt til rette for at ansatte på kan velge aktiv transport til jobb.

– God tilrettelegging er en forutsetning for at jeg skal sykle. Mange av oss har en «skjortejobb», det vil si at det er dresskode, og jeg kan ikke komme til kontorplassen min i treningstøy, sier Marius Fredheim, er en av de ansvarlige for bærekraftsatsingen i i Frende.

Les også:  Avvikler utskjelt arbeidsgiveravgift

Sparer tid og penger
Frende-ansatte som sykler til jobb gjør det fordi det er sunt, de sparer tid, og de sparer penger, går det frem i en reisevaneundersøkelse som er gjennomført blant de ansatte.

Også Sparebanken Vest som også har hovedkontor i Jonsvollkvartalet og er største eierbank i Frende ble fredag sertifisert, og er blant de 70 arbeidsplassene med i alt 25 000 ansatte som er blitt sertifisert som sykkelvennlige siden oppstarten i 2017.

Les også:  Streiken avblåst: Enighet i oppgjøret for vekterne

God tilrettelegging
Trygg parkering, garderobefasiliteter og mekkeplass. Frende-ansatte som velger å sykle til Jonsvollkvartalet har gode fasiliteter, og flere skal det bli.

Utenfor hovedinngangen står det bysykkelstativ, i tillegg til flere stativer for vanlige sykler. Innendørs er det et eget oppvarmet parkeringsrom med plass til drøyt 150 sykler. Nå blir det også egen sykkelvask, egen mekkestasjon og kontakter for elsykler.

Det er tilgang til garderober, dusjer og tørkeskap. Og i gangen utenfor garderobene kan ansatte henge fra seg skjorter som leveres tilbake renset og strøket, til rabatterte priser.

Les også:  Yrkestrafikkforbundet: Kan bli streik

Bærekraftig satsing
Marius Fredheim er ivrig jobbsyklist, sommer som vinter. Marius har syv kilometers arbeidsvei hjemmefra.

– Sykkelturene er en effektiv og forfriskende måte å ta seg fram på, sier han.

Sykkelsatsingen i Frende henger nøye sammen selskapets fokus på bærekraft, hvor klima og bærekraft skal være integrert i Frendes aktiviteter. Alt fra miljøhensyn i gjenoppbygging etter brann, video- og skype for å redusere flyreiser, færre utskrifter og mindre matavfall er blant initiativene så langt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.