Nordland SV: – Et helsenordland i krise

sv

Nordland SV gjennomførte i helgen nominasjonsmøte og årsmøte. Under årsmøtet ble den vedlagte uttalelsen som omhandler Helse Nord sine forslag til sentralisering og omstrukturering vedtatt.

– Vi må bort fra New Public Management og en foretaksmodell som drives som en produksjonsfabrikk hvor mennesker og deres helse er overlatt til et inntektssystem som baserer seg på lønnsomhet. Vi må ha politisk styring!, sier Jitse Buitink, fungerende leder i Nordland SV (bildet).

Les også:  Sier nei til å åpne Nordland VI

– Antallet direktører og klinikksjefer er vokst til vanvittige størrelser mens det blir stadig færre fagfolk som skal jobbe pasientnært. Vi skryter av å ha flest sysselsatte innen helse i hele Europa, men det nevnes ingenting om at disse sysselsatte inkluderer verdens største helsebyråkrati, med direktører, rådgivere, klinikksjefer, og konsulenter i fleng, sier Jitse Buitink.

– Til syvende og sist kan konsekvensen av forslaget fra Helse Nord være en betydelig svekket generell beredskap og svekket fødselsomsorg i fra Helgeland i sør til Evenes i nord for å nevne noe, sier Vegard Lind-Jæger, 3. kandidat for Nordland SV.

Les også:  Rødt Nordland: – EØS-rapport gir grunn til bekymring

– Man må enten velge at det skal bo folk i Nord-Norge og at akseptere det koster penger, eller velge at det ikke skal bo folk i Nord-Norge utenfor de store byene, sier Vegard Lind-Jæger.

– Det er helt åpenbart at Helse Nord ikke bør fatte slike vedtak uten å ta inn over seg konsekvensene, og uten å høre kommuner, fylkeskommuner, utdanningsinstitusjoner og så videre. Jeg håper dette kan tilskrives en overivrig direktør, og forventer at helseministeren griper inn dersom Helse Nord ikke kommer til fornuft selv, avslutter Lind-Jæger.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.