Nesten hver fjerde kvinne tør ikke snakke om mensen på jobb

team arbeidsplass

En ny YouGov-undersøkelse på vegne av Tork, viser at nesten hver fjerde kvinne mellom 18-55 år ikke føler seg komfortable med å snakke om menstruasjon og mensenhelse på jobb.

Undersøkelsen viser også at hver sjette kvinne har vært sykemeldt på grunn av mensenrelaterte problemer, og hver tiende person har sett eller hørt kollegaer bli diskriminert eller latterliggjort av menstruasjonsrelaterte årsaker.

Essity sitt varemerke, Tork, har latt YouGov undersøke hvilke erfaringer og holdninger norske kvinner har til mensen på arbeidsplassen. Resultatet viser at 23 prosent av alle arbeidsaktive kvinner mellom 18-55 år ikke kan, eller tør, å snakke åpent om mensen og mensenhelse på sin arbeidsplass. I aldersgruppen 18-34 år er det 28 prosent som ikke kan eller tør å snakke om mensen, sammenliknet med en knapp femtedel blant den eldre aldersgruppen. 

Les også:  Ha det gøy på julebordet – Respekter andres grenser

14 prosent av kvinnene har til og med vært sykemeldt på grunn av mensenrelaterte problemer, og 1 av 10 har sett eller hørt kollegaer bli diskriminert av årsaker knyttet til menstruasjon.

– Det er bekymringsfullt at så mange kvinner føler de ikke kan snakke om mensen på sin egen arbeidsplass. Det viser behovet for å ta menstruasjonsproblemer på alvor, og at arbeidsgivere må gjøre mer for at kvinner skal føle seg trygge og støttet, også i saker knyttet til menstruasjon, sier Rebecca Wendel, Varemerkesjef Tork Norden i Essity.

Les også:  Julestemning: 6 av 10 nordlendinger må ha musikk

6 av 10 kvinner mener det er viktig at ledelsen/HR har god forståelse for hvordan menstruasjonsrelaterte problemer kan påvirke kvinners trivsel og arbeidsevne, samtidig som knapt halvparten mener at ledelsen/HR på egen arbeidsplass lever opp til disse forventningene. 4 av 10 i aldersgruppen 18-34 år er misfornøyde med arbeidsplassens innsats når det gjelder mensenhelse, mot nesten 3 av 10 i aldersgruppen 34-55 år.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.