Hundre tusen til skriveprosjekt for ungdom i Nord-Norge og Svalbard

vkbb

Nordnorsk forfatterlag (Nnf) inviterer ungdommer i Nord-Norge og Svalbard til å delta i sommerens spennende skrivekonkurranse. Tema for kurransen er «Kulturkræsj». Hvordan dette ordet skal tolkes fins det ikke noe fasitsvar på.

– Som deltaker kan du fritt skrive om hva de vil, og i den formen de har lyst til å bruke, for eks. novelle, dikt, eventyr, debattinnlegg, artikkel, brev, SOME-innlegg, scene i filmmanus osv, sier Sylvi Jane Husebye. 

Nordnorsk forfatterlag feirer i år 50-års jubileum. I et jubileumsår er man gjerne tilbakeskuende og ser på lagets historikk, noe som Nnf blant annet vil gjøre i en egen jubileumsbok. Å inspirere unge, nordnorske stemmer er en like viktig del av lagets jubileumsfeiring. Landsdelen trenger nye stemmer for ei ny tid.  

Les også:  Nordland skal samarbeide med Nedre Schlesien i Polen

Husebye har, sammen med flere andre i Nordnorsk forfatterlag, jobbet frem skrivekonkurransen som det nå inviteres til.

– Dette er en konkurranse du kan vinne uten å ha en eneste venn på FB, sier Sylvi Jane Husebye. – Det blir ikke noe «avstemmings-konkurranse». Vi har en fagjury, bestående av nordnorske forfattere, som skal vurdere bidragene.

Juryen vil legge vekt på innholdet, ikke på rettskriving og tegnsetting. 

– Skrivekonkurransen for ungdom er gjort mulig takket være økonomisk støtte fra Equinor, forteller Husebye. – Equinor fyller også 50 år i  år, så dette blir et kreativ samarbeid der to femtiåringer heier fram nye, unge stemmer i Nord-Norge!

Det inviteres til deltakelse i to klasser, 13 – 16 år og 17 – 19 år. Frist for innsending av manus er satt til 15. august, og vinnere vil bli annonsert i forbindelse med Nnfs jubileumssamling på Sommarøya i Troms lørdag 10. september.   

Les også:  Historisk energiutbygging i Bodø og Nord-Norge

Anne-Mette Fjærli, kommunikasjonsleder ved Hammerfest LNG, gledet seg over å kunne overrekke den symbolske sjekken på 100.000. – Vi heier på unge mennesker som har meninger, tanker og historier å fortelle, og som har lyst og inspirasjon til å jobbe med formidling.

Temaet for denne tildelingsrunden var «samhold og inkludering» og Nordnorsk Forfatterlag nådde opp i hard konkurranse med en god og treffende søknad. 

– Det er også veldig kjekt at konkurransen dekker hele Nord-Norge og vil bidra til at unge skribenter fra hele landsdelen får muligheten til å bruke sin stemme og kan nå ut med sine historier. 

Les også:  Over 1 million til folkehelse i Nordland

– I tillegg er det ekstra stas å kunne overrekke gaven, fra en femtiåring til en annen, siden vi begge har jubileum i år. Equinor ble etablert under navnet Den norsk stats oljeselskap, Statoil, 14. juni 1972, og har siden etableringen bidratt med midler til frivilligheten rundt omkring i landet.

I løpet av søknadsperioden som var april 2022 fikk vi inn over 2100 søknader fra foreninger, idrettslag og andre organisasjoner i hele landet. Fra Nord-Norge kom det inn 249 søknader, 6 fikk tildelt 100.000 og 40 fra Nord-Norge fikk 10.000 i denne runden, forteller Fjærli. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.