Nellie Henriette Nilsen fra Norge er ute med egen YouTube-serie på BBC Earth

pr o

Onsdag 16. oktober var det premiere på den nye serien «From Plant to Planets» på YouTube-kanalen til BBC Earth. Den ledes av en 24-åring fra Tromsø. 

For et år siden ble 24 år gamle Nellie Henriette Nilsen valgt ut blant over 2400 søkere fra 84 land, til å bli digital formidler for BBC Earths YouTube-kanal. Kanalen, som har over 5,5 millioner følgere og nærmere 100 millioner visninger var da på jakt etter en kandidat som kunne engasjere et nysgjerrig publikum verden rundt.

Filmet i Norge  
YouTube-serien har resultert i fem episoder, som er spilt i inn i Trondheim og på Svalbard. Nilsen som til daglig er masterstudent i biologi ved NTNU i Trondheim, tok med seg produksjonsteamet fra BBC Studios for å filme norsk flora i kjente omgivelser ved Bymarka i Trondheim og i Longyearbyen-området på Svalbard, der hun også gjorde feltarbeid til masteroppgaven.

Les også:  Hvordan få Hulu i Norge

Tema for episodene har hun valgt selv, og manus har Nilsen skrevet med støtte fra BBC Studios digitale team.

– Prosessen har vært kjempespennende og lærerik. Det tok litt tid før jeg kom inn i det. Både hvordan jeg bygger opp innholdet i en episode, og hvordan jeg snakker foran et kamera, sier Nilsen.

Selv om hun synes det er rart å se seg selv på skjermen, er hun imponert over hva BBC Studios har fått til.

Les også:  MUSIKK: Richard Hawley slipper låta "Two For His Heels"

– Teamet er veldig profesjonelt, og etter at materialet har blitt klippet og redigert er jeg utrolig fornøyd med resultatet. Episodene tar blant annet for seg evolusjonen i planteriket, formering og planters død. I tillegg blir det en episode som handler om planter som vokser på verdens nordligste steder, sier 24-åringen.

Siste episode vil være en samleepisode som handler om hvordan det var å spille inn serien, og avslører detaljer om hendelser som foregikk bak kamera. 

Vil øke interessen for naturen 
Nilsen gleder seg nå til å vise frem resultatet, og håper at serien kan bidra til å øke interessen for natur og vitenskap.

Les også:  Trettebergstuen er ikke faktisk etterforsket av Økokrim

– Det hadde vært veldig stas om jeg klarer å overføre noe av min lidenskap for planter til seerne. Kanskje er det noen der ute som får lyst til å lære mer og velger å studere biologi? I tillegg håper jeg at serien kan bidra til en grønnere hverdag gjennom å sette søkelys på hvor vakker og sårbar naturen er, sier Nilsen.

Første episode hadde premiere onsdag 16. oktober kl. 18.00 på hoved-YouTube-kanalen til BBC Earth. I løpet av de neste ukene vil kanalen slippe én ny episode hver onsdag til samme tid.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.