Økt lønnsomhet og ekspansjon for Instabank i 4. kvartal

eplehuset

Instabank la i dag frem resultatet for fjerde kvartal 2018. Banken hadde et netto resultat før skatt på 10,4 MNOK i Q4 2018, opp 175 % fra samme kvartal i 2017. Utlånsveksten for kvartalet var 271 MNOK, opp med 20 % fra Q4 2017.

– Med et kontinuerlig fokus på skalering og kostnadseffektivitet er vi godt fornøyd med å øke lønnsomheten samtidig som vi lanserer i et nytt marked, sier Robert Berg Adm. Dir. i Instabank.

Banken opplevde sterk vekst utenfor Norge i 2018 og dekker nå tre markeder med 30 fulltidsansatte fra kontorlokalene på Skøyen i Oslo. Skalerbar geografisk ekspansjon er en sentral del av Instabank sin strategi.

Den 7. desember 2018 ble det også annonsert at Instabanks styre har besluttet å søke svensk bankkonsesjon og banken vurderer også andre domisil alternativer i parallell.

I tillegg til geografisk markedsekspansjon jobber banken kontinuerlig med utviklingen av nye produkter for å øke kundelojalitet og lønnsomhet. Salgsfinansiering fortsetter å være en viktig kanal for banken og bidro til en økning av lånekunder med over 17 % i Q4. Ved utgangen av 2018 hadde Instabank over 30 000 låne- og sparekontokunder.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.