Nedgang i boligprisene i desember

lås sikkerhet

Boligprisene sank med 0,9 prosent i desember 2023. Korrigert for sesongvariasjoner steg boligprisene med 0,2 prosent.

I 2023 steg boligprisene i Norge med 0,5 prosent. Gjennomsnittsprisen for en bolig i Norge var 4 218 068 kroner ved utgangen av desember.

– Boligprisene sank 0,9 prosent i desember, noe som ga en liten oppgang på 0,2 prosent sesongjustert. 2023 ender dermed som vi prognostiserte sist måned med en liten oppgang på 0,5 prosent. Med en vekst i konsumprisene i 2023 på mellom 4 og 5 prosent innebærer dette at bolig reelt sett har blitt billigere, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge. 

Les også:  Spar penger: Dette kan du gjøre med middagsrestene

– Det er solgt nesten like mange boliger både i desember og i 2023 under ett som i 2022. Bruktboligmarkedet er påfallende stabilt til tross for den moderate prisutviklingen, sier Lauridsen.

– Rett før jul la vi frem vår prognose for boligprisene i år og vi venter en god vekst på 4 prosent gjennom 2024. Dette innebærer at vi også i år vil oppleve den såkalte januareffekten i boligmarkedet med en sterk oppgang i boligprisene i årets første måned. Vi tror det skal mye til for å rokke ved dette mønsteret, sier han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.