NCC skal utbedre havnene i Hammerfest og Forsøl

ncc

På oppdrag for Hammerfest kommune og Kystverket skal NCC utbedre havnene i Hammerfest og Forsøl. Oppdraget innebærer en storstilt miljøopprydning og fornyelse av de to havnene i kommunen. Prosjektet gjennomføres i en hovedentreprise og kontraktsverdien er MNOK 348.

Avtalen med Hammerfest kommune og Kystverket ble ble nylig signert og arbeidet vil starte opp så snart som mulig. Etter planen skal arbeidet sluttføres innen august 2023.

– Vi ser frem til et godt samarbeid med NCC i Hammerfest og Forsøl. Samarbeidsprosjektet Hammerfest Ren Havn er viktig både for miljø, infrastruktur og byutvikling. Det legger til rette for videre næringsutvikling i Hammerfest og Forsøl og utbedrer miljøforholdene i en av Norges mest forurensende havner. I tillegg bedrer det sjøsikkerheten i havnene, sier Jostein Bøhlerengen Moe, leder for utbyggingsavdelingen i Kystverket.

Les også:  Frykter reisekaos i sommer

Arbeidet som skal gjennomføres i en hovedentreprise inkluderer blant annet riving av eksisterende kaikonstruksjon og bygging av ny, etablering av cellespuntdeponi for forurensede masser, miljømudring og tildekking i Hammerfest havn, samt utdyping av havnene i Hammerfest og Forsøl.

-Vi er svært fornøyde med å kunne inngå denne kontrakten. NCC har solid erfaring inne disse fagområdene og gode kompetansemiljøer og gjennomføringsevne for denne typen arbeid. Vi ser derfor frem til å starte opp arbeidet, sier Henning Simonsen, avdelingssjef i NCC infrastructure.

Les også:  Ny rapport: Barnevernet slaktes av Helsetilsynet

Bakgrunnen for Ren havn-prosjektet som nå skal gjennomføres i Hammerfest, er Miljødirektoratets pålegg om å rydde opp i de forurensede sjøbunnsedimentene i havnen i Hammerfest.

-NCC befester med denne kontrakten evnen vi har til å gjennomføre denne typen komplekse prosjekter. NCC Infrastructure og datterselskapet Sjøentreprenøren AS viser med dette prosjektet at vi lykkes med den strategiske retningen selskapet har tatt, sier leder for NCC Infrastructure Norge, Per Jonsson.

Les også:  Høyre og Frp i Nordland: – Utfordringene med gratis ferjer må løses

Kontrakten ordreregistreres i fjerde kvartal 2021 i forretningsområdet NCC Infrastructure.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.