Næringslivet tar ansvar – Plastemballasje i fokus

dagligvarer

Sentrale aktører i emballasjens verdikjede tar initiativ til å utvikle løsninger som er tilpasset norske forhold og samtidig innfrir EUs krav.

Ambisjonene i EUs plaststrategi er at all emballasje laget av plast skal gjenvinnes innen 2030. Samtidig skal bruk av engangsplast og mikroplast begrenses.

Bredt samarbeid
For å samle kunnskap rundt plastbruk og plastens livsløp, og for å sette mål i tråd med EUs strategi – og ikke minst for å lykkes med å nå målene – er nå Forum for sirkulær plastemballasje (FfSP) etablert.

Les også:  Shell Sandnessjøen ble årets butikk!

– Vårt forum representerer sentrale aktører i emballasjens verdikjede. Sammen tar vi ansvar for å utvikle bedre løsninger som er tilpasset det norske markedet, sier Kari Bunes, direktør i Emballasjeforeningen.

– Det er ikke ofte at vi ser et slikt samarbeid der store deler av verdikjeden er representert, sier hun.

Forumet blir lansert på et arrangement på Arendals-uka 13. august, som åpnes av statssekretær Atle Hamar i Klima- og miljødepartementet. Ellen Behrens, VP Corporate Social Responsibility i Orkla, vil fortelle om det nye forumet.

Les også:  Fiskeriministeren på klippfisk-frieri i Portugal

Paneldebatt
Emballasjeforeningen har i starten av august gjennomført en undersøkelse blant norske forbrukere, der sju av ti mener at emballering av matvarer er en unødvendig miljøbelastning. Hele 83 prosent mener at plastemballasje er mer belastende for miljøet enn andre materialer.

Dette blir bakteppet for en paneldebatt der bedrifter som Orkla, Coop, Norner, Grønt Punkt Norge, Norgesmøllene og Arild Hermstad i MDG deltar for å diskutere fakta og myter om emballasje.

Les også:  Valentines day: Nå kan du få hjerte-pizza hos Olivia i Bodø

Arrangementet ledes av tidligere NRK-journalist Stein Kåre Kristiansen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.