Mye vær i Nordland gir stor snøskredfare i helgen

vinter fjell

Høye temperaturer og regn høyt til fjells fører til stor snøskredfare i flere landsdeler i helgen. Store deler av Vestlandet og Nordland er mest utsatt når lavtrykkene står i kø.

Flere lavtrykk er på vei inn mot landet vårt de neste dagene. Dette medfører at temperaturen stiger og det forventes store nedbørsmengder som regn. Mildværet vil mange steder gå høyt til fjells.

Mye regn og høyere temperaturer medfører at snødekket blir tyngre og stabiliteten minker. Resultatet er at det forventes å gå store våte snøskred. Enkelte veier og insfrastruktur med kjent snøskredproblematikk kan være utsatt. Verst blir det kanskje i varslingsregionen Indre Fjordane som får inn uværet allerede lørdag.

Les også:  Oppgraderer Steigentunnelen

I Helgeland og varslingsregionene Ofoten, Salten og Svartisen i Nordland samt Indre Sogn, Voss og Hardanger i sør og vest kommer hovedtrykket av det dårlige været inn søndag. I alle disse regionene øker snøskredfaren til 4-stor.

Vaktleder i Snøskredvarslingen Tommy Skårholen anbefaler alle å holde seg unna skredterreng mens uværet står på.

– For den spesielt interesserte er det bare å dra ut på tur. Velg da en enkel tur uten skredterreng og hvor du slipper å tenke på navigering. Sikten blir nødvendigvis ikke den beste. Ta gjerne på deg skikkelig godt regntøy, sier Tommy Skårholen. 

Les også:  Dronebase på Andøya: – Et kjempeløft for forsvaret

Det er også viktig å holde seg oppdatert om snøskredfaren på varsom.no der ferske skredvarsler publiseres daglig kl.15.45.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.