MUSIKK: Elin Furubotn slipper albumet «Blikk»

grappa

Elin Furubotn feirer sitt 20-års jubileum med sitt åttende album «Blikk» med ny digital utgivelse bestående av seks låter og en fysisk utgivelse med både nye låter og noen utvalgte låter fra karrieren, etterfulgt av lang Norgesturne.

Som en del av markeringen holder hun gratiskonserter ved møteplasser til folk som har slitt med psykisk helse, til pårørende ved landsforeningen for etterlatte ved selvmord, ved Erlik Kafe som drives av tidligere rusmisbrukere og i Tøyenkirka i Oslo. Før hun startet sin artistkarriere, jobbet hun som psykiatrisk sykepleier og terapeut i akutt psykiatri, voldsproblematikk, folk med spiseforstyrrelser ved Psykiatrisk sykehus og i fengsel.

Tiden flyr så fort av sted når man hele tiden er på veien og spiller i hver krik og krok av både inn- og utland. Slik er det også for Elin Furubotn, en av landets fineste låtskrivere innen visepop og singer/songwriter-tradisjonen.

Les også:  Bodø: Program for 17. mai 2024

Jubileumsalbumet «Blikk» er hennes åttende album (Grappa). Albumtittelen angir den røde tråden i tekstene til Elin. Å se innover eller utover, et skråblikk på hverdagen hvor hun synger om små og store ting. Yrkesbakgrunnen hennes har gitt henne stor innsikt i menneskepsyken, og hun har erfart at mange strever med perfeksjonisme og mye alvor. Elin ønsker å formidle håp. Fortelle at skrammer er fint. At bekymringer ikke har hjulpet noen, og at det er sunt å leke mer.

Hun skriver om morsomme hverdagssituasjoner, som i sangen «Du vet godt koffor eg e sure på deg». En setning hun plukket opp fra en samtale mellom et par på en kafe. I låten «Alt å vinna» rapper Kriss (Erik og Kriss), og er et forsøk på å fortelle helst den yngre generasjon at de er gode nok som de er, «Et Blikk» er en vemodig låt, om å miste seg selv mer og mer, som hennes demensrammede far som glemmer mer og mer.

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

De nye låtene har hun produsert i samarbeid med Freddy Holm, og musikerne Torbjørn Økland (gitar,tidl. Vamp), Morten Qvenild (tangenter, orgel, bl.a. Thomas Dybdahl), Gunnar Augland (perkusjonist, Mari Boine) og Ellen Brekken (kontrabass bl.a. Hedvig Mollestad Trio). Samarbeidet har vært fruktbart, der de har lekt seg gjennom låtene, funnet lyder fra gitarer, orgler, synther, brukt en blokkfløyte som tilfeldigvis lå der eller trommet med en penn. Tom Roger Aadland, Grethe Svensen og Kristin Sevaldsen korer.

Les også:  Hele forskningsverdenen samles i Bodø

Elin er kjent for sin evne til å skrive gode melodier, og har hatt en rekke låter listet på NRK radio. Den mest kjente er kanskje sangen «Så lett det kan ver», i duett med Morten Abel og Stavanger Symfoniorkester. Furubotn har likt å gå nye veier med musikken sin fra album til album og har bl.a. samarbeidet med produsent Erik Hillestad, popkongen Morten Abel, rapperen Kriss, klassiske Stavanger Symfoniorkester, jazz/folkemusiker Karl Seglem eller rockepoeten Tom Roger Aadland. Hun har også gitt ut album internasjonalt og turnert i Tyskland med sine norske sanger, og hun har mottatt internasjonal pris for musikken sin i USA i 2013.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.