Anbefaler å ikke arrangere planlagte gudstjenester i påsken

prest

Menigheter i Den norske kirke anbefales å ikke arrangere gudstjenester som planlagt i perioden fram til 12. april. Dette inkluderer påskens gudstjenester.

Regjeringen har lagt fram endringer i anbefalinger og regelverk for nasjonalt tiltaksnivå, som gjelder fra midnatt natt til torsdag 25. mars og fram til 12. april. Viktigst av disse endringene er at regjeringen anbefaler at alle arrangementer avlyses, eller avvikles med maks 20 deltakere innendørs eller 50 deltakere utendørs.

Les også:  Rettssikkerhet: Man får “pretty privilege” i rettssaker

– Anbefalingen er begrunnet i behovet for å gjennomføre svært omfattende tiltak for å stoppe en dramatisk økning i smittetallene. Kirken vil slutte opp om denne innsatsen nasjonalt, selv om det dessverre går ut over påskens gudstjenester, også i år, sier preses Olav Fykse Tveit.

Myndighetene anbefaler å ha så få nærkontakter som mulig for å begrense smittespredning. På den bakgrunn anbefaler Kirkerådet, Bispemøtet, KA og Norges Kirkevergelag at alle gudstjenester avlyses. Det er tillatt å gjennomføre begravelser med 50 deltakere, eller færre der det er strengere lokale tiltak. Den enkelte menighet vurderer lokalt om planlagte vigsler og dåp skal gjennomføres med de deltakerbegrensninger som gjelder. Dåp kan pt. ikke gjennomføres i kommuner i tiltakssone A.

Les også:  Legemiddelmangel rammer 1 500 pasienter daglig

– Mange hadde gledet seg til å feire påske i kirken. Igjen skal vi ikke stille inn, men stille om. Det er viktig å understreke at mange kirker vil tilby påskevandringer og andre aktiviteter utenfor kirken som folk kan delta i enkeltvis. Mange vil ha åpen dør slik at man gå inn og ha en stille stund. Kirkens diakonale arbeid tar altså ikke pause, sier kirkerådets direktør Ingrid Vad Nilsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.